string(9) "claudebot"

Initiatief ‘uit en thuis’ in Nieuw-Buinen van start.

Woensdag 14 oktober 2015 om 16:13

Dinsdag 13 oktober stond Nieuw-Buinen in het teken van FC Groningen. De middag begon met het nieuwe initiatief ‘Trots op het Noorden’, waarbij medewerkers van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij een bezoek brachten aan CBS De Klister. Groep 8 leerlingen van CBS De Klister en OBS De Poolster kregen daarbij een presentatie over maatschappelijke onderwerpen, zoals gezonde voeding en het belang van bewegen.

Er werd een leuke quiz gehouden over het thema ‘Gezond Scoren!’ Vervolgens konden de kinderen samen met clubmascotte Groby, de spelersbus van FC Groningen en de KNVB-beker op de foto.
Clinic
Vanaf half zes was FC Groningen te gast bij vv Nieuw-Buinen voor een clinic. Voorafgaand hieraan gingen de deelnemers shirt speuren. Een FC Groningen-shirt lag verstopt op het complex en op basis van tips konden de deelnemers de locatie achterhalen. Na lang zoeken bij de eerste aanwijzing werd het shirt na de tweede aanwijzing al snel gevonden. Het shirt zat verstopt in één van de pionnen op het hoofdveld.
Na het shirtspeuren werd er een leuke groepsfoto gemaakt met de trainers, de voetballers, de KNVB-beker en Groby. Zestig jeugdleden van VV Nieuw-Buinen kregen vervolgens een clinic van FC Groningen-trainers, die hierbij werden ondersteund door de eerste selectiespelers Bryan Linssen en Peter van der Vlag.
‘Uit en thuis’
Met veel enthousiaste kinderen werd zo het bezoek van FC Groningen in Nieuw-Buinen afgerond. Op 31 oktober komen 250 jeugdleden uit Nieuw-Buinen op bezoek bij FC Groningen – PEC Zwolle waarmee het initiatief ‘uit en thuis’ wordt afgerond.
Trots op het Noorden – editie Nieuw-Buinen – is mede mogelijk gemaakt door Boer Vastgoed Groep, Hoornstra Aannemingsmaatschappij B.V., Gamma, Paas B.V., Schipper Handelsonderneming, Aalbers Installatietechniek en ondernemersnetwerk Buinermond.nl

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’