Inhaalrace met tien man tegen Verl slaagt net niet.

Vrijdag 16 juli 2021 om 20:02

FC Groningen is het tweedaags bezoek aan Duitsland begonnen met een 3-2 nederlaag tegen SC Verl. Tegen de 3. Bundesligaclub scoorde Mo El Hankouri vrijdagavond twee keer namens de Trots van het Noorden. De ruststand in het Quitt-Stadion in Ankum was 1-0. FC Groningen moest in de tweede helft met tien man verder.

FC Groningen startte tegen SC Verl met een piepjonge en onervaren basisploeg. De Duitsers promoveerden twee jaar geleden vanuit de amateurregionen naar het derde niveau van de Bundesliga. Afgelopen jaar handhaafden Verl zich keurig in deze klasse met een zevende plaats in de eindrangschikking.

Eerste helft
De 3. Bundesliga begint volgende week al aan de competitie en dat was aanvankelijk goed te zien. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs moest alle zeilen bijzetten in tempo en duelkracht, maar overleefde in het eerste kwartier een aantal hachelijke situaties. Toen de FC wat meer grip op de wedstrijd leek te krijgen, besloot de scheidsrechter een strafschop toe te kennen aan Verl, na een op het oog stevig maar fair duel in de hoek van het strafschopgebied. Leandro Putaro liet keeper Peter Leeuwenburgh kansloos; 1-0.

SC Verl bleef tot aan de thee de sterkere ploeg en FC Groningen bewees zichzelf ook geen goede dienst toen Luciano Valente vlak voor het rustsignaal zijn tweede gele kaart kreeg.

Tweede helft
Hoewel alle betrokken partijen er na rust weer 11 tegen 11 van wilden maken, het is immers oefenen, ging de arbitrage als enige hierin niet mee. Dat maakte de opgave voor FC Groningen er uiteraard niet makkelijker op. Na een klein uur spelen verdubbelde SC Verl dan ook de voorsprong via Cyrill Akono met een uitgespeelde kans: 2-0. Tien minuten later maakte Maximillian Franke er 3-0 van en een afstraffing dreigde voor FC Groningen.

Met acht verse krachten in de ploeg maakte de Trots van het Noorden er in het laatste kwart van het duel nog een wedstrijd van. Mo El Hankouri benutte een kwartier voor tijd een strafschop: 3-1. En vijf minuten voor tijd maakte de invaller er ook nog 3-2 van. Mike te Wierik kopte in de absolute slotfase nog bijna de gelijkmaker tegen de touwen, maar de inhaalrace van de FC met tien man slaagde uiteindelijk net niet.

Verl2

Oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück
Morgen, zaterdag 17 juli, komt FC Groningen in de Duitse deelstaat Nedersaksen in actie tegen VfL Osnabrück, de club waarvoor afgelopen seizoen Ludovit Reis nog op huurbasis speelde. Het oefenduel in het stadion van Ankum begint zaterdagmiddag om 15.00 uur en is live te volgen via de social mediakanalen van FC Groningen. Een samenvatting van de wedstrijd tegen de eveneens in de 3. Bundesliga uitkomende Osnabrück volgt in de uren na afloop van het oefenduel en is te zien op het YouTube-kanaal van de Trots van het Noorden.

KARAKTERISTIEKEN
SC VERL – FC GRONINGEN 3-2 (1-0)

Doelpunten FC Groningen: 76. en 86. Mo El Hankouri

Basisopstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, El Messaoudi, Joël van Kaam, Slor, Daniël van Kaam, Schreck, Valente, Mortensen (46. Postema), Betzema (46. Sverko), Hettinga en Blokzijl.

Opstelling na 67 minuten: De Boer, El Hankouri, Te Wierik, Dammers, Sverko, Meijer, Lundqvist, Matusiwa, Joosten en Postema.