Vanmiddag, 14.30 uur: Groningen-PEC; stadion en kassa's om 13.00 uur open

16 april 2017

Vanmiddag, zondag 16 april, speelt FC Groningen de voorlaatste reguliere thuiswedstrijd van de competitie. Vanaf 14.30 uur is PEC Zwolle de tegenstander. Het Noordlease Stadion en de kassa’s zijn vanmiddag vanaf 13.00 uur geopend. Vrije kaartverkoop verloopt tot die tijd ook via deze website.

KOOP KAARTEN
FC-supporters die met de trein naar de wedstrijd komen, dienen zondag rekening te houden met werkzaamheden aan het spoor tussen Hoogeveen en Groningen. De NS zet bussen in op dit traject, maar de extra reistijd zal 15 tot 45 minuten bedragen.

Dichterbij het stadion zullen automobilisten rekening moeten houden met diverse omleidingen. Zo is de Esperantostraat vanaf het spoor tot de hoek Meeuwerderweg afgesloten voor autoverkeer.

Arbitrage
De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Hij zal worden geassisteerd door de heren Richard Polman en Freek Vandeursen. Vierde official is Martin Pérez. Wedstrijdsponsor is Mercedes Wensink en balsponsor Jumbo.

Afscheid
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle wordt afscheid genomen van Hans Hateboer. De verdediger uit Beerta maakte in de afgelopen winterperiode na drie seizoenen in het eerste van FC Groningen de overstap naar Atalanta Bergamo, de nummer 5 van de Italiaanse Serie A.

Kids United
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er een collecte gehouden voor Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team. Tevens lopen leden van Kids United mee in de line-up, nemen ze in de rust deel aan de shoot-out en zijn zij de wapperaars van het grote Essent-wedstrijdshirt bij de opkomst van de spelers. Kids United gaat met de opbrengst van de collecte sparen voor twee trainingsweekenden, voor jong en oud.

Afgelopen woensdag werd overigens bekend dat Kids United het goede doel is van de komende editie van de 4Mijl, in oktober. De opbrengst rondom de 31ste editie van het loopevenement tussen Haren en Groningen wordt gebruikt als bijdrage voor een eigen mini-stadion aan de Peizerweg in Stad.

Amateurconvenant
Zondagmiddag verwelkomen wij leden van de volgende 29 Amateurconvenantpartners in het Noordlease Stadion: vv Winsum, vv Nieuw Roden, vv Wildervank, Amicitia VMC, vv Niekerk, vv BATO, vv SPW, vv Muntendam, vv Warffum, HFC'15, vv Ezinge, vv Gorecht, vv Zevenhuizen, Noordpool UFC, vv Zeester, sv Marum, vv Engelbert, vv Kwiek, vv SGV, FVV Foxhol, HS'88,  vv Gruno, vv Wedde, vv Mamio, FC Lewenborg, vv Stedum, Velocitas 1897, SJO DVC en vv ZNC.

10historie20151031EOA2621drost

Laatste nieuws