Individueel trainingsprogramma voor spelers FC Groningen

16 maart 2020 / vandaag

FC Groningen sluit tot en met 6 april de deuren in verband met het coronavirus. Het TopsportZorgCentrum, het Hitachi Capital Mobility Stadion en de FanCorner zijn tot die tijd gesloten. De spelers van de eerste selectie van FC Groningen krijgen een individueel trainingsprogramma van de staf.

FC Groningen heeft besloten alle activiteiten en evenementen in de maanden maart en april af te gelasten als gevolg van het coronavirus. Dit geldt uiteraard niet voor wedstrijden die de KNVB mogelijk na 6 april weer gaat inplannen. Voorlopig zijn er geen collectieve trainingen op het trainingscomplex Corpus den Hoorn. De spelers van de eerste selectie ontvangen een individueel trainingsprogramma. Daarnaast zal de club op gezette tijden de spelers monitoren voor wat betreft hun fysieke gesteldheid. Spelers die niet volledig wedstrijdfit zijn, worden door stafleden behandeld en begeleid in hun revalidatie- en herstelproces.
 
Activiteiten en evenementen
Als gevolg van het schrappen van activiteiten en evenementen is ook de grote Junior Club Dag van FC Groningen, die gepland stond op vrijdag 1 mei, uit het programma gehaald. Ook de projecten en activiteiten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij liggen in de maanden maart en april stil.
 
De club is tot en met 6 april voor supporters per e-mail bereikbaar. Mailen kan naar supporterszaken@fcgroningen.nl.
 
Online bestellingen in de webshop blijven mogelijk, maar bij de levering van producten dient rekening gehouden te worden met vertragingen in de bezorging.
 
Werktijdverkorting personeel
Uiteraard ondervindt ook FC Groningen de gevolgen van het coronavirus. Veel werknemers werken aan en/of toe naar de wedstrijden van de club. Die liggen nu in ieder geval tot en met 6 april stil. Dit betekent minder en/of onvoldoende werk voor het personeel van FC Groningen. De club gaat daarom bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) een vergunning aanvragen voor werktijdverkorting.
 
Actualiteit
De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Indien de situatie daarom vraagt, zal FC Groningen hierop uiteraard anticiperen en berichtgeving verzorgen via de officiële communicatiekanalen van de club. Voor de actuele stand van zaken omtrent het coronavirus verwijst de Trots van het Noorden naar de officiële mededelingen vanuit de rijksoverheid en het RIVM.

Training algemeen
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws