Indische Buurt/de Hoogte wint finale FC Groningen Buurt Battle

2 mei 2019 / vandaag

Indische Buurt/de Hoogte is de winnaar geworden van de FC Groningen Buurt Battle 2019. Het was de afsluiting van een acht weken durend project op Sportpark Corpus den Hoorn. De FC Groningen Buurt Battle is één van de vele maatschappelijke projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Spelers en staf van de eerste selectie van FC Groningen waren aanwezig bij de finaledag.

Met de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met haar partners in voor het bevorderen van de sociale samenhang, de ouderbetrokkenheid, de gezondheid en het terugdringen van overlast in de wijken. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. De editie van dit jaar vond plaats in dertien wijken.
 
Punten
De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van professionals van de verschillende wijken. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten namen met hun wijkteam deel aan de finale.
 
Winnaars
Elke wijk leverde één team, dat op woensdag 1 mei streed tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag werden de wijkteams gecoacht door spelers en stafleden van de eerste selectie van FC Groningen. In de finale van de Buurt Battle 2019 versloeg Indische Buurt/de Hoogte het team van Corpus/de Weijert. De Rabobank Fair Play Cup kwam in handen van Oosterpark. De winnaars verdienden een wedstrijdbezoek aan het competitieduel FC Groningen –  Fortuna Sittard, op zondag 12 mei aanstaande.

Sportiviteitsprijs 2019 Oosterpark (1)
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws