Indische Buurt en Corpus/de Weijert winnen FC Groningen Buurt Battle

1 mei 2018

De wijken Indische Buurt/de Hoogte en Corpus/de Weijert zijn de winnaars geworden van de FC Groningen Buurt Battle 2018. Vandaag, dinsdag 1 mei, werd op Sportpark Corpus den Hoorn de finaledag gehouden van dit acht weken durend maatschappelijk project – één van de vele initiatieven van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De eerste selectie van FC Groningen was bij de finale aanwezig.

Door middel van de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met haar partners in voor het bevorderen van de sociale samenhang, ouderbetrokkenheid, gezondheid en het terugdringen van overlast. Daarnaast zijn waarden en normen en ook sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project.
 
Dit jaar werd de FC Groningen Buurt Battle voor de achtste keer georganiseerd. Het project vond plaats in twaalf verschillende wijken: Lewenborg, Vinkhuizen, Selwerd/Paddepoel/Tuinwijk (S/P/T), Oosterpark, Beijum, Indische Buurt/de Hoogte, Hoogkerk, Corpus/de Weijert, Gorecht-West (Hoogezand-Sappemeer), Spoorstraat-Kieldiep (Hoogezand-Sappemeer), Noorderpark/Boswijk/Margrietpark (Hoogezand-Sappemeer) en Ter Apel (Vlagtwedde).
 
Punten
De afgelopen acht weken lag de uitvoering van de FC Groningen Buurt Battle in handen van professionals vanuit de deelnemende gemeenten en bij de buurtsportcoaches van Bslim. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten namen met hun wijkteam deel aan de finaledag.
 
VIP-arrangement
Elke wijk leverde één of twee teams, die vandaag op Sportpark Corpus den Hoorn streden tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag werden de wijkteams gecoacht door de spelers en de staf van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk won in de leeftijdscategorie 10 jaar tot en met 12 jaar de wijk Indische Buurt/de Hoogte en bij 13 jaar tot en met 15 jaar Corpus/deWeijert. De Rabobank Fair Play Cup werd uitgereikt aan Lewenborg 1. Alle winnaars krijgen een uniek VIP-arrangement van FC Groningen in het Noordlease Stadion op zondag 6 mei aanstaande, een dag waarop ze onder meer mogen voetballen op het hoofdveld.

Fair Play Cup 2018
Overzicht algemeen 2018

Laatste nieuws