string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Inbreng bezoeker centraal op nieuwe FC-site.

Maandag 14 juli 2008 om 16:51

Met ingang van vandaag, maandag 14 juli 2008, heeft FC Groningen een compleet vernieuwde internetpagina. De nieuwe homepage van de Trots van het Noorden is ontwikkeld in samenwerking met BuyWays, Concept7 en Degelijk Design. Het ontwerp is tot stand gekomen in nauw overleg met de bezoekers. Het eerste elftal en haar rijke historie hebben een prominente rol op de nieuwe site.

Eind 2007 is een begin gemaakt met de inventarisatie van wensen voor de nieuwe internetsite van FC Groningen. Nadat de interne wensen binnen de club duidelijk waren, is ook extern informatie ingewonnen en die is leidend geweest voor het uiteindelijke resultaat.

De supporters van de club zijn nadrukkelijk betrokken bij de keuze van de opzet van de site, waarin naar voren kwam dat het nieuws rondom het eerste elftal het belangrijkste ingrediënt moet vormen. Het door Concept7 ontwikkelde interactie-ontwerp is samen met gebruikers gemaakt en getest. Het ontwerp en de grafische vormgeving is vervolgens verzorgd door Degelijk Design. BuyWays, al jarenlang internetpartner van FC Groningen, heeft tenslotte het interactie-ontwerp en het visuele ontwerp samengevoegd en is bovendien verantwoordelijk voor de techniek en de databasestructuur achter de site.

Vergaarbak

Het resultaat zoals dat vanaf heden zichtbaar is op www.fcgroningen.nl, is het raamwerk waarin de komende maanden een ware vergaarbak van FC-informatie zal ontstaan. In de loop van komend seizoen zal de website worden gevuld met statistische en historische informatie vanaf 1971, het oprichtingsjaar van FC Groningen. Om die reden is een strategische samenwerking aangegaan met www.fcgstats.nl en www.fcgmuseum.nl.
Doordat alle informatie aan elkaar te relateren is en zodoende met elke muisklik nieuwe artikelen opvraagbaar zijn, zal een ware digitale FC Groningen-encyclopedie ontstaan.

Startschot

Via de nieuwe website, die voldoet aan alle technische eisen en normen van het jaar 2008, is het vanaf komend seizoen mogelijk online kaarten te bestellen voor thuiswedstrijden van FC Groningen. Daarnaast heeft de Junior Club een eigen gedeelte waarop de ruim 4.500 leden actuele informatie kunnen vinden. Ook zal er binnenkort een webshop worden geopend, waarin bezoekers van achter hun computer fanartikelen kunnen bestellen.

De komende weken hebben de bezoekers van de website alle mogelijkheid hun opmerkingen te plaatsen en wensen kenbaar te maken. Mede op basis hiervan zal de verdere ontwikkeling van de inhoud van de website van FC Groningen vorm krijgen. De lancering van de nieuwe internetsite is dus feitelijk een hernieuwd startschot in de elfjarige historie van www.fcgroningen.nl.
Relevante links: www.fcgroningen.nl, www.buyways.nl, www.concept7.nl, www.degelijkdesign.nl

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’