string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘In Zeist praten over continuering van de play-offs’.

Dinsdag 12 november 2013 om 14:28

In de 454ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de 0-3 overwinning op Heracles Almelo, kijkt hij vooruit naar de interlandperiode en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“We hebben afgelopen zaterdagavond een uitstekend resultaat behaald tegen Heracles. De ruime 0-3 zege werd na het laatste fluitsignaal door de ploeg uitgebreid gevierd met een vol gastenvak. Wederom heeft de steun van een grote schare supporters bij uitwedstrijden aangetoond een extra stimulans voor de ploeg te zijn. De zege en de uitslagen van de overige wedstrijden in de afgelopen speelronde zorgen er voor dat we voorlopig op een vierde plaats in de Eredivisie staan. In de wetenschap dat we er al één derde van de competitie hebben opzitten, is dat een prima prestatie.”
Topwedstrijd
“Aan de andere kant moeten we ook reëel zijn en constateren dat de verschillen in het linkerrijtje nagenoeg te verwaarlozen zijn. En niet de klassering op de ranglijst, maar het bieden van spektakel voor met name ons eigen publiek is de sportieve doelstelling van dit seizoen. En daarin slagen we tot nu toe glansrijk. De ongeslagen serie in Euroborg willen we op zondag 24 november graag een vervolg geven als PEC Zwolle naar Euroborg komt. Een topwedstrijd, want ook de ploeg van onze voormalige trainer Ron Jans presteert goed. Voor dit mooie affiche is de vrije kaartverkoop in volle gang. Kaarten zijn onder meer online aan te schaffen via deze website.”
Interlandperiode
“Komend weekeinde ligt de Eredivisie stil in verband met de internationale voetbalkalender. In deze interlandperiode mist trainer Erwin van de Looi een viertal spelers. Keeper Stefan van der Lei is op pad met Jong Oranje, Richairo Zivkovic vertegenwoordigt Oranje Onder-19, Andraz Kirm komt met Slovenië in actie en Krisztian Adorjan heeft zich gemeld bij Jong Hongarije. Filip Kostic heeft zich vanwege een enkelblessure moeten afmelden voor twee interlands van Jong Servië. In de loop van volgende week voegt het ontbrekende kwartet zich weer bij de selectie van FC Groningen, die van vrijdag tot en met zondag mag genieten van een paar vrije dagen.”
Play-offs
“Morgen (woensdag – red.) is er in Zeist een bijeenkomst van de werkgroep, die zich bezig houdt met de toekomst van de play-offs. Immers; vanaf het seizoen 2014/2015 spelen we in de Eredivisie en het KNVB-bekertoernooi om vijf Europese tickets, in plaats van de huidige zes Europese startbewijzen. Wij bij FC Groningen zijn vanaf de invoering van de play-offs, in 2006, een groot voorstander van dit toetje in de Eredivisie. Ons belangrijkste argument hierbij is dat de competitie voor heel veel clubs tot en met de laatste wedstrijd van het seizoen spannend blijft.”
“Wij zullen morgen in Zeist dan ook pleiten voor het in standhouden van de play-offs, waarbij we wel moeten kijken of we bij de play-offwedstrijden weer naar volle stadions kunnen komen. De laatste seizoenen was er een terugloop in de bezoekersaantallen te bespeuren. Behalve het vorige seizoen, vormde eigenlijk alleen FC Groningen hierop een uitzondering. Mede om die reden hebben wij er daarom dit seizoen voor gekozen seizoenkaarthouders vrije toegang te geven bij de thuiswedstrijd in de eerste ronde van de play-offs, mochten we die bereiken. Wij blijven van mening dat mede door het play-offsysteem, waarbij dus een Europees startbewijs te verdienen valt, de Eredivisie voor heel veel clubs – en dus alle voetbalsupporters – tot de laatste speelronde spannend en dus aantrekkelijk blijft. Daarover gaan we in de werkgroep discussiëren.”
Stichting Fier4Grunn
“Donderdagmiddag is er in Hoogezand-Sappemeer een bijeenkomst met de stichting Fier4Grunn. Er wordt een workshop gehouden met als titel ‘Fier4Grunn, we spelen de bal rond!’ Daarin blikken de deelnemers terug op wat er sinds de start van de stichting, in september 2010, allemaal is gebeurd en bereikt. Stichting FC Groningen in de Maatschappij en wooncorporatie Lefier zijn in september 2010 een samenwerking met elkaar aangegaan om het welzijn en de leefbaarheid in de woonwijken in de gemeente Hoogezand-Sappemeer te verbeteren.”
“Aansluitend aan de workshop wordt de officiële opening verricht van het ‘Cruyff Court Hoogezand’ in de wijk Gorecht-West. Hierbij zullen ook stafleden en eerste selectiespelers van FC Groningen aanwezig zijn. De omliggende wijken krijgen met het Cruyff Court een goede, veilige plek om te sporten en de gelegenheid buiten te spelen. Het Cruyff Court heeft ook een sociale functie en brengt mensen samen door activiteiten op het Court.”
Jong FC Groningen
“Donderdagavond speelt Jong FC Groningen de inhaalwedstrijd tegen Jong Vitesse in Arnhem. Gisteravond (maandag – red.) verspeelde de ploeg van trainer Paul Raveneau een 2-0 voorsprong in de ingehaalde thuiswedstrijd tegen Jong ADO Den Haag. Door de remise op het kunstgrasveld van VV Actief in Eelde is de achterstand op lijstaanvoerder Jong Heracles nu vier punten. De Beloften hebben echter nog wel twee wedstrijden te goed ten opzichte van de koploper, waaronder dus het duel van donderdagavond tegen Jong Vitesse.”
“Met de heugelijke mededeling dat receptioniste/telefoniste Roelie Grit van de afdeling Supporterszaken gisteren (maandag – red.) precies 29 jaar in dienst was van de club, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’