‘In Alkmaar wederom een zeer goed bezet uitvak’

26 maart 2019 / vandaag

In de 714de nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland met name vooruit naar de hervatting van de Eredivisie, voor FC Groningen komende zaterdagavond om 20.45 uur tegen AZ in Alkmaar, benoemt hij de activiteiten van de FC-internationals die nog op pad zijn en wijst hij op een bijeenkomst voor de ouders en verzorgers van de spelers uit onze opleiding.

“Dezer dagen zijn de laatste interlandwedstrijden. Zo komen de ploegen van onze twee A-internationals vandaag (dinsdag – red.) nog in actie. Ritsu Doan neemt het met Japan in Kobe op tegen Bolivia en voor Bosnië-Herzegovina, met Samir Memisevic in de gelederen, staat een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland op het programma. Beide landen wonnen afgelopen zaterdag hun eerste groepsduel.”
 
Goed vertegenwoordigd
“Bij Jong Oranje zijn we met drie internationals goed vertegenwoordigd. Het team van bondscoach Erwin van de Looi, met keeper Jan Hoekstra, Kaj Sierhuis en Deyovaisio Zeefuik in de selectie, treedt vanavond (dinsdag – red.) aan in een oefeninterland tegen Egypte, die wordt gespeeld in Spanje. Inclusief de twaalf internationals, die de afgelopen dagen voor diverse vertegenwoordigende elftallen uit verschillende landen uitkwamen, behoren alle selectiespelers komende donderdag weer op het trainingsveld in Groningen te staan.”
 
“Hoofdtrainer Danny Buijs heeft dan met zijn staf nog exact twee dagen de tijd om de ploeg zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de herstart van de Eredivisie zaterdagavond tegen AZ. Ook in Alkmaar worden we weer gesteund door een groot aantal meereizende supporters. Er zijn al meer dan vijfhonderd kaarten verkocht en de verkoop loopt nog. Prachtig om weer een zeer goed bezet uitvak aan te treffen zaterdagavond, dat geeft altijd extra sfeer aan de wedstrijd.”
 
Voorbereiding op AZ
“Gezien de relatief korte aanloopperiode naar onze uitwedstrijd tegen AZ heeft de technische staf bij hoge uitzondering besloten om de laatste twee trainingen voor het duel in Alkmaar achter gesloten deuren te houden. Om in alle rust zo optimaal mogelijk te kunnen werken, zijn de trainingen van donderdag en vrijdag daarom niet toegankelijk voor publiek. Dat is niet gebruikelijk bij FC Groningen, maar wij rekenen op begrip bij onze vaste bezoekers van de trainingen, omdat het sportieve belang altijd voorop staat.”
 
“Het is niet gebruikelijk, maar we kijken voor deze gelegenheid alvast even over de komende wedstrijd heen omdat precies over een week, op dinsdag 2 april, alweer een nieuwe midweekse competitieronde in de Eredivisie op het programma staat. Wij spelen die avond om 20.45 uur in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion tegen De Graafschap. De voorgaande vijf thuisduels in 2019 werden allemaal in winst omgezet. Voor de kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen De Graafschap gelden geen beperkingen.”
 
Ouderbijeenkomst
“Donderdagavond houden wij in de Skylounge Groningen Airport Eelde van het Hitachi Capital Mobility Stadion een ouderbijeenkomst. Alle ouders en verzorgers van spelers uit onze opleiding zijn hiervoor uitgenodigd. Tijdens deze avond gaat ex-topsporter Margriet de Schutter als voormalig shorttrackschaatsster in op het thema ‘Omgaan met tegenslag.’ Nadat zij haar Olympische droom voor de Winterspelen in Vancouver in 2010 in duigen zag vallen, raakte Margriet de Schutter in een mentale crisis. Over haar moeilijke periode heeft ze de Award-winnende documentaire ‘Diepgaan voor Vancouver’ gemaakt en schreef ze het boek ‘Stoppen & Doorgaan’. Tijdens de themabijeenkomst wil Margriet de Schutter aan de ouders en verzorgers van onze jeugdspelers lessen meegeven hoe je als ouder je kind op een juiste wijze kunt ondersteunen bij tegenslagen. Ook dat hoort namelijk bij het bedrijven van topsport en de weg daar naar toe.”
 
Trainingsdagen
“Vanaf volgende week vrijdag (5 april – red.) beginnen de FC Groningen Trainingsdagen weer. Kinderen tussen 7 en 14 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden. Per groep is er plaats voor maximaal twaalf deelnemers. De nieuwe editie van de Trainingsdagen vindt plaats op Sportpark Corpus den Hoorn, op de plek waar ook alle teams van FC Groningen trainen. Een primeur voor de Trainingsdagen. Meer informatie en aanmelden kan via: www.fcgroningen.nl/trainenalseenprof/trainingsdagen.”
 
“Tot volgende week!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws