IMC Weekendschool bezoekt selectie FC Groningen

30 september 2019

De IMC Weekendschool heeft zondag een bezoek gebracht aan de eerste selectie van FC Groningen. De Weekendschool biedt aanvullend onderwijs aan voor 10 tot 14-jarige leerlingen uit Groningen, die veel werkeloosheid zien. Deze leerlingen gaan vrijwillig drie jaar lang elke zondag naar de IMC Weekendschool om te leren over beroepen.

arts met groep

Elke zondag verzorgen professionals gastlessen, gebaseerd op hun vakgebied om het toekomstperspectief en het maatschappelijk blikveld van de leerlingen te verbreden. Zo leren de leerlingen van de Weekendschool bijvoorbeeld hechten met chirurgen, schrijven met journalisten en pleiten in de rechtbank met advocaten en rechters. De leerlingen ontwikkelen op deze unieke manier hun talenten en leren in welk vakgebied hun kwaliteiten liggen.
 
Staf en spelers
Zondag werden de leerlingen van de IMC Weekendschool door hoofdtrainer Danny Buijs en zijn staf ontvangen bij FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn. De assistent- en fysiektrainers en de fysio’s van de club gingen met de leerlingen aan de slag, onder meer in de Topsporthal van het TopsportZorgCentrum. ’s Middags maakten de leerlingen persoonlijk kennis met de spelersgroep en mochten zij mee-eten met de eerste selectie. Een unieke ervaring voor de aanwezige leerlingen.
 
De Weekendschool biedt leerlingen gelijke kansen aan, zodat ook zij weten wat ze later willen en kunnen worden. De Weekendschool bestaat door donaties, sponsors en vrijwillige gastlessen. Zo blijft deelname voor de leerlingen kostenvrij en krijgen alle gezinnen de kans deel te nemen. Staf en selectie van FC Groningen hebben ook belangeloos meegewerkt en bijgedragen aan het bezoek.

spelers betrokken
sportuitleg

Laatste nieuws