‘Ik neem afscheid met een heel goed gevoel’

12 mei 2019

Hans Nijland nam zondagmiddag na de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de Eredivisie afscheid van ‘zijn’ publiek. De supporters trakteerden de afzwaaiende algemeen directeur op een daverend applaus. Daarnaast waren er mooie woorden voor en van Hans Nijland, die zichtbaar genoot van een prachtige middag.

Hoewel de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard al een tijdje was afgelopen, bleef het overgrote deel van het publiek in het Hitachi Capital Mobility Stadion zitten om ‘nog één keer’ naar een toespraak van de algemeen directeur te luisteren.
 
Fantastische dag
“Mijn familie en ik hebben een fantastische dag gehad,” sprak Nijland. “Dat begon vanmorgen met een mooi eerbetoon van mijn collega’s en een geweldige ontvangst bij de vrijwilligers. En later hoop ik nog met jullie een feestje te vieren in het supportershome.”
 
Nijland is de langstzittende bestuurder in het betaalde voetbal. Na bijna 23 jaar geeft hij het stokje van algemeen directeur over. “Ik neem afscheid met een heel goed gevoel, het is goed zo. Het zijn 23 geweldige jaren geweest, eerst in Het Oosterpark, daarna de overstap naar dit stadion. Dat hebben we met elkaar geweldig gedaan en daar ben ik trots op!”
 
Supporter
De algemeen directeur is naast bestuurder sinds jaar en dag een geweldige FC-supporter en heeft in de jaren en fantastische band opgebouwd met de andere fans van de Trots van het Noorden. “Dank voor wat jullie voor mij persoonlijk hebben betekend,” aldus Nijland. “Ik wens de nieuwe directie ongelooflijk veel succes. Zij verdienen dezelfde steun die ik ook altijd heb gevoeld en van jullie heb gehad.”
 
“Ik kijk er naar uit om komend seizoen met plezier de prestaties van FC Groningen te volgen. Met een biertje en een gehaktbal in de rust. Hier staat een ongelooflijk trotse algemeen directeur van de mooiste club van Nederland!”
 
Clubicoon
Voordat Nijland het publiek mocht toespreken, waren er ook mooie woorden vóór de algemeen directeur. Commercieel directeur Robbert Klaver presenteerde Nijland een canvasdoek met een schitterende afbeelding van de scheidend algemeen directeur. “Deze is in het klein, maar er komt een levensgroot exemplaar te hangen in de businessroom. Tussen de andere clubiconen Martin Koeman en Piet Franssen. Wat ons betreft hoor jij namelijk in dat rijtje clubiconen.”
 
Nijland is een unieke persoonlijkheid voor; club, supporters, sponsors en personeel. En ook voor Klaver. “Je bent een geweldige held, voor mij en voor iedereen hier in het stadion. Ik heb met genoegen elf jaar met je mogen samenwerken. De voetbalwereld gaat je missen, jij was de enige die het bij de KNVB altijd opnam voor de supporters. We mogen er trots op zijn dat je 23 jaar algemeen directeur geweest bent van onze club. Bijna vijftig procent van het bestaan van FC Groningen ben je dat geweest. Hans, dank, dank, dank!
 
El Presidente
Ook voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen, John de Jonge dankte Nijland voor de vele mooie jaren. “Toen je begon, waren tien van de huidige spelers nog niet eens geboren. We hebben een aantal cadeaus voor je, waaronder een speciale d’Olle Grieze, ons supportersmagazine, geheel in het teken van Hans Nijland. El Presidente, dank voor alles.”

20190512JV8742
190512EOB0871

Laatste nieuws