string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Iedereen goed door interlands gekomen.

Vrijdag 11 februari 2011 om 14:55

FC Groningen speelt zondagmiddag in Doetinchem de uitwedstrijd tegen De Graafschap. In de ploeg van trainer Pieter Huistra ontbreekt de geschorste Andreas Granqvist. Alle internationals zijn ongeschonden door de interlands gekomen.

Op vrijdagochtend ontbrak Oluwafemi Ajilore nog. Hij vloog van donderdag op vrijdag van Nigeria naar Nederland en werd rond het middaguur verwacht op Schiphol. Hij zal zaterdag alleen bij de laatste training aanwezig zijn. Maikel Kieftenbeld werd vrijdag uit voorzorg langs de kant gehouden met een kwetsuur aan een teen. Koen van de Laak is naast Granqvist de enige speler die zeker niet inzetbaar is.
Pieter Huistra had deze week een aangepast programma voor de spelers: “Doordat acht jongens er niet waren, hebben we extra aandacht kunnen besteden aan de individuen. Ook hebben er een aantal jongens van de Beloften meegetraind. Ook de gebruikelijke zaken als nabeschouwen op het duel met Willem II hebben we gedaan. Ook hebben we wat ruimer teruggeblikt. Dit is het seizoen van de groei. We zijn bijvoorbeeld veel verder dan de eerste keer dat we De Graafschap troffen. De nadruk ligt op de opbouw onder druk.”
“Vanaf vandaag concentreren we ons volledig op de wedstrijd van zondag. De Graafschap is een ploeg die uitgaan van de eigen kracht. Dat hebben we ook in de eerste wedstrijd in Euroborg kunnen zien. Daar zullen wij weer ‘doorheen’ moeten spelen. Dat is de uitdaging die we in deze wedstrijd zoeken. Als je zelf meegaat in het spel van De Graafschap dan maak je het jezelf misschien moeilijk. We moeten ons eigen spel blijven spelen.”
Aanvoerder Andreas Granqvist ontbreekt zondag: “Dat is inderdaad jammer. Maar het is niet zo dat zijn rol helemaal stopt omdat hij niet meedoet. In de voorbereiding heeft hij zeker zijn rol. En het team is nog altijd groter dan één persoon. We doen het met z’n allen. Zaterdag maken we de selectie van achttien spelers bekend.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’