string(9) "claudebot"

Idrissi: ‘Trots dat ik belangrijk kon zijn’.

Zondag 07 februari 2016 om 17:48

FC Groningen won zondagmiddag de noordelijke derby tegen Cambuur met 2-0. Invaller Oussama Idrissi zorgde met een vlammend schot in de 75ste minuut voor de tweede Groningse treffer en zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Na de assist van vorige week was de dribbelaar wederom belangrijk voor het team.

Idrissi werd ongeveer een half uur voor tijd binnen de lijnen gebracht en zorgde voor veel dreiging met zijn acties. “Een heerlijk gevoel en ik werd ook veel betrokken in het spel,” aldus Idrissi over zijn doelpunt en bijdrage aan de overwinning op Cambuur. “Ik kreeg de bal, maakte een actie en kon schieten. Daarna volgde de ontlading. Hier heb ik heel lang naar uitgekeken en ik ben trots dat ik weer belangrijk kon zijn.”
Glazen bol
De buitenspeler had vorige week vanwege een afgemeten voorzet op Danny Hoesen al een belangrijk aandeel in de overwinning op PEC Zwolle en schoot zijn ploeg tegen Cambuur na een comfortabele 2-0 voorsprong. “Het doel voor een invaller is om belangrijk te zijn. Scoren was één van mijn persoonlijke doelstellingen. Vorige week had ik een assist en nu een doelpunt. Ik kijk uit naar meer, maar weet natuurlijk niet hoe het verder gaat. We moeten ook niet op de zaken vooruit lopen en ik heb geen glazen bol waarin ik in de toekomst kan kijken. Ik ben heel blij dat ik mag meetrainen met het eerste en leer iedere dag veel van mijn ploeggenoten.”
Idrissi zal de zondagavond nog even nagenieten van zijn moment, maar heeft direct de focus voor in het vervolg van het seizoen. “Ik zal de samenvatting van de wedstrijd thuis op de bank gaan bekijken, maar morgen zullen we ook de invalbeurt analyseren. Ik ben kritisch op mezelf en vind bijvoorbeeld dat ik nog wel een keer had kunnen scoren. Ik wil me iedere dag als voetballer ontwikkelen en moet daar hard voor blijven werken.”
Lekkere dribbelaar
Etiënne Reijnen kan genieten van de drive van zijn jonge ploeggenoot. De verdediger zit op de wedstrijddag naast Idrissi in de kleedkamer. “Het is een lekkere dribbelaar en hij traint nu een paar maanden mee,” zegt Reijnen. “Direct in het begin kreeg je al de indruk dat hij wel durfde. Dat Oussama nu scoort is mooi voor hem, maar hij zei ook direct dat hij er nog één had willen maken. Die mentaliteit is goed.”
Reijnen speelde tegen de ploeg waar hij aan het begin van dit seizoen nog deel van uitmaakte. “Tijdens de wedstrijd ben ik daar niet mee bezig, dan wil ik gewoon winnen van Cambuur. Maar daarna geef je iedereen wel even een hand of een knuffel en dat is leuk. Ik hoop echt dat ze nog een paar punten gaan pakken, want het is vervelend waar ze nu staan.”
Hoog mogelijk
Zelf heeft FC Groningen zich, met 6 punten uit de laatste twee wedstrijden, weer genesteld in de ruime subtop van de Eredivisie. “Ajax en PSV lijken weg, maar daaronder zit alles heel dicht bij elkaar. Aan ons de taak om aan het einde van de rit zo hoog mogelijk te staan.” 

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’