Idrissi maakt eerste interlandtreffer

9 oktober 2017 / vandaag

Met nog vier FC-internationals in actie op maandag 9 en dinsdag 10 oktober maken we de tussenbalans op voor deze interlandperiode, waarin Oussama Idrissi zijn eerste goal in Jong Oranje maakte.

Oskari Sallinen van FC Groningen onder-17 heeft met Finland onder-17 de volgende fase v/d EK-kwalificatie bereikt. Hij speelde 23 minuten in de derde groepswedstrijd tegen Faer Öer (4-0 winst) en behoort met Finland nu tot de beste-32 in de lichting 2001.

Onder-18
Hampus Finndell speelde op dinsdag 3 oktober 20 minuten met Zweden ‘2000’, dat 4-2 verloor van de leeftijdsgenoten van Zwitserland. Donderdag stond Hampus in de basis en droeg hij de aanvoerdersband. Deze keer verloren de Zweden met 2-0. Daniel van Kaam en Oranje onder-18 speelden donderdag in Zeist 0-0 tegen Oostenrijk. Van Kaam speelde het laatste kwartier. Marcel van Buuren (van FC Groningen onder-19) was assistent bij bondscoach Bert Konterman.

Juninho Bacuna verloor afgelopen donderdag met Oranje onder-20 met 1-0 van Duitsland. Sander van Gessel assisteerde bondscoach Dwight Lodeweges. Vanmiddag, maandag 9 oktober, speelt de ploeg uit in Polen tegen de leeftijdsgenoten van de geboortejaren 1997 en 1998.

Op koers
Tom van de Looi won met Oranje onder-19 woensdag in de EK-kwalificatie groep 4 met 3-0 van Malta. Zaterdag werd  Hongarije met 2-0 verslagen. Van de Looi speelde beide keren de volle negentig minuten. Door de beide zeges heeft Oranje onder-19 dinsdag aan een gelijkspel voldoende voor plaatsing voor de Elite Ronde.
 
Oussama Idrissi won afgelopen vrijdag in Doetinchem met 3-0 van Jong Letland. Idrissi maakte in zijn vijfde interland voor Jong Oranje zijn eerste interlandtreffer voor het team. Morgen, dinsdag 10 oktober om 17.00 uur, wordt in Oekraïne gespeeld tegen de huidige koploper in de groep. Nederland heeft vier punten uit drie duels in de kwalificatiepoule voor het EK onder-21 van 2019 in Italië en San Marino.

Marokko wint
Mimoun Mahi kwam niet in actie bij Marokko dat zaterdagavond 7 oktober met 3-0 won in de thuiswedstrijd tegen Gabon in de WK-kwalificatiegroep C van Afrika. Marokko staat momenteel bovenaan in de groep en heeft in november in Ivoorkust aan een gelijkspel genoeg om het WK in Rusland in 2018 te bereiken. Dinsdagavond oefent Marokko tegen Zuid-Korea.

ROH171007089looi
 
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws