Idrissi: ‘In de jeugd altijd al goed tegen FC Utrecht’

24 februari 2017 / vandaag

FC Groningen ontvangt FC Utrecht zaterdagavond om 18.30 uur in eigen huis. Oussama Idrissi keerde afgelopen week terug in de basisopstelling en kijkt uit naar het treffen met de Domstedelingen. Eerder dit seizoen was de aanvaller één van de hoofdrolspelers in het duel.

Idrissi was tijdens de eerste overwinning van het seizoen op bezoek bij FC Utrecht met twee doelpunten de grote man. “Daar hebben we een goed resultaat behaald, waarbij ik zelf ook een goede wedstrijd heb gespeeld,” zegt Idrissi vanavond in een interview met FC Groningen TV.
 
Waarde
“Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden, want ik speelde in de jeugd ook vaak goed tegen FC Utrecht. Als voetballer heb je altijd wel tegenstanders die je liggen en in mijn geval is dat FC Utrecht. Tijdens mijn eerste wedstrijd tegen Utrecht scoorde ik gelijk twee keer, ik zet de lijn dus voort.”
 
Idrissi was dit seizoen lange tijd een rol als invaller toebedeeld, maar de aanvaller begon afgelopen weekend in de basisopstelling. “Het was lekker om weer te beginnen en ik vond het zelf ook wel aardig gaan. Ik hoop zaterdag ook weer van waarde te zijn voor het team. De prijzen worden verdeeld in de tweede seizoenshelft en willen wij nog uitzicht hebben op hetgeen wat wij willen, moeten we nu wel wedstrijden gaan winnen.”
 
Pittige wedstrijd
Desevio Payne is sinds het vertrek van Hans Hateboer de rechtsback in het team van trainer Ernest Faber. De Amerikaanse jeugdinternational miste een deel van het seizoen door blessureleed, maar is inmiddels helemaal fit en klaar om zichzelf te laten zien.
 
“Als verdediger moet je zorgen dat je geen goals tegen krijgt, maar natuurlijk wil ik ook graag aanvallend iets bijdragen en in ons spelsysteem is daar ook veel ruimte voor,” zegt Payne. “Nu ik elke week in het eerste elftal negentig minuten kan maken, groeit mijn wedstrijdconditie ook weer. En dat heb ik straks weer nodig om ook aanvallend mijn rol te kunnen spelen.”
 
Met FC Utrecht ontvangt FC Groningen een ploeg die de laatste weken goed in vorm is, weet ook Payne. “Ik verwacht een hele pittige wedstrijd met een hoog tempo. Er staat voor beide ploegen veel op het spel. Als we de aansluiting willen houden bij de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs dan moeten we nu weer eens drie punten pakken.”

13payne201702117820
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws