Idrissi: ‘Ik probeer altijd het verschil te maken’

10 april 2016

FC Groningen won zondagmiddag in eigen huis met 3-1 van De Graafschap. Hoewel de Trots van het Noorden al vroeg op achterstand kwam, draaide het de wedstrijd in de tweede helft om. Invaller Oussama Idrissi en middenvelder Hedwiges Maduro hadden een belangrijk aandeel in de overwinning.

Idrissi kwam ruim twintig minuten voor tijd in het veld. De buitenspeler gaf in de 76ste minuut de beslissende voorzet op Hedwiges Maduro bij de 2-1 en gooide met een treffer een paar minuten later het duel in het slot. Volgens de officiële statistieken krijgt de jongeling echter alleen het doelpunt achter zijn naam omdat de 2-1 als eigen doelpunt van keeper Jurjus wordt gerekend. “Zelf vind ik dat ik nu twee doelpunten en drie assists achter mijn naam heb, maar volgens de statistieken is dat twee goals en één assist,” lacht Idrissi. “Eerder in het seizoen schoot ik een bal op de paal en maakte De Leeuw het doelpunt. Ook dat was geen officiële assist, maar ik reken hem wel voor mezelf. Veel maakt het niet uit. Dat ik vandaag belangrijk kon zijn, geeft me een goed gevoel.” De vleugelaanvaller heeft zijn waarde als invaller al meerdere keren bewezen en stond ook al enkele wedstrijden in de basiself. De vraag na afloop van de wedstrijd tegen De Graafschap was of Idrissi een betere invaller of basisspeler is. “Dat is lastig te zeggen. Ik heb nu drie keer in de basis gestaan in de wedstrijden tegen PSV, Twente en AZ.” “Niet de gemakkelijkste wedstrijden. De statistieken laten zien dat ik een goede invaller ben, maar als topsporter strijd je natuurlijk voor een basisplaats. Ik heb veel vertrouwen in mezelf, maar ben ook kritisch en nog erg jong. Ik probeer altijd het verschil te maken, maar moet nog constanter worden. Het is in de wedstrijden nog te wisselvallig, dat is een ontwikkelpunt.” Felicitaties
Hedwiges Maduro werd in het stadion bejubeld als maker van de belangrijke 2-1, maar of dat klopte liet de middenvelder na afloop in het midden. “Dat is de vraag en mag de rest bepalen, maar ik kreeg wel de felicitaties,” lacht Maduro. “Daarnaast denk ik dat de keeper de goal graag aan mij geeft.” Feit blijft dat Maduro met een goede kopbal een belangrijk aandeel had in de 2-1. “Het was een belangrijk moment en ik ben blij met de drie punten. Ik stond nog in het strafschopgebied vanwege een corner die we net daarvoor hadden gekregen. Het was een goede bal van Idrissi en ik knikte goed richting doel.” FC Groningen kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. “We begonnen slap,” beaamt Maduro. “Dat is onverklaarbaar, want we wilden het goede gevoel van vorige week in Den Haag meenemen. Les één is om hard te blijven knokken en na de gelijkmaker lieten we het weer zien. Door samen hard te werken en te knokken komt uiteindelijk de individuele kwaliteit van de spelers naar boven.”

Laatste nieuws