string(9) "claudebot"

Idrissi: ‘Groningen hoort thuis te winnen’.

Vrijdag 22 januari 2016 om 23:12

Oussama Idrissi maakte als invaller tegen NEC zijn thuisdebuut voor FC Groningen. De aanvaller kwam deze zomer over van Feyenoord en is één van de smaakmakers bij de Beloften van de FC. Na zijn invalbeurt uit bij Heracles mocht de jongeling zich vrijdagavond voor het eerst tonen in Euroborg.

Idrissi viel ongeveer tien minuten na de rust in voor de geblesseerd geraakte Albert Rusnak. De buitenspeler liet zich direct gelden met een gevaarlijk schot op keeper Brad Jones. “Dat zit in mijn karakter,” vertelt Idrissi.
Aanwezig
“Ik ben buitenspeler en wil graag aanwezig zijn,” stelt de topscorer (9 treffers) van Jong FC Groningen, “maar behalve dat ene schotje is het helaas niet gelukt echte kansen te krijgen of assists te geven. Natuurlijk heb ik uitgekeken naar mijn thuisdebuut, in een mooi stadion voor een mooi publiek, maar je hoopt altijd te winnen en mijn invalbeurt heeft niet geresulteerd in winst. NEC is een goed team, ze staan niet voor niets zo hoog, maar FC Groningen hoort thuis te winnen. Dat was ook al in de jaren dat ik in de jeugd bij Feyenoord speelde.”
Dankbaar
Idrissi speelde vorig jaar nog bij de A-junioren van de Rotterdammers en vertrok naar Groningen om voor een kans te strijden bij de senioren. “Ik ben voor één ding gekomen en dat is via de Beloften zo snel mogelijk naar het eerste. Dat is mijn doel. Met behulp van Beloften-trainer Alfons Arts heb ik hard gewerkt en stappen vooruit gemaakt. Daardoor mag ik steeds vaker meetrainen met het eerste en het heeft zich nu uitbetaald in dit thuisdebuut. Het is ook een beloning voor de jongens van de Beloften. Mijn trainer en teamgenoten van Jong FC Groningen hebben hier ook een aandeel in en daarvoor ben ik ze heel dankbaar.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’