string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Idrissi: ‘Belooft een mooie ontmoeting te worden’.

Vrijdag 15 april 2016 om 14:01

FC Groningen neemt het zaterdagavond in Rotterdam op tegen Feyenoord. Voor Oussama Idrissi betekent het de terugkeer bij de club waar hij vier jaar in de jeugd heeft gespeeld. Jesper Drost kijkt uit naar het treffen in De Kuip en Michael de Leeuw gaat voor een resultaat.

Oussama Idrissi kwam afgelopen zomer over van Feyenoord A1. De buitenspeler speelde zijn wedstrijden dit seizoen voornamelijk in de Beloften van de Trots van het Noorden, maar heeft sinds de winterstop een vaste plek in de wedstrijdselectie van trainer Erwin van de Looi. Idrissi was vorige week als invaller met een doelpunt zeer belangrijk in de wedstrijd tegen De Graafschap. “Dit is waarvoor ik naar Groningen ben gekomen,” zegt Idrissi.
Hard werken
“Door hard werken en met goede begeleiding is het me gelukt om mijn bijdrage te kunnen hebben in het eerste van FC Groningen. Of me dat bij Feyenoord ook was gelukt, is niet belangrijk. Ik hoef me voor niemand daar te bewijzen, alleen voor de staf van FC Groningen en voor mezelf.”
Het neemt niet weg dat de wedstrijd tegen Feyenoord extra speciaal is voor de vleugelaanvaller. “Ik heb er vier jaar mijn opleiding genoten en De Kuip is het stadion waar ik altijd van droomde. Om nu op dat veld te mogen staan met FC Groningen is mooi. Het is bekend dat Feyenoord thuis bijna niet verliest, maar we gaan voor het hoogst haalbare. Het belooft een mooie ontmoeting te worden.”
Voormalig ploeggenoten
Mocht Idrissi zijn opwachting maken in De Kuip is de kans groot dat de buitenspeler tegen een voormalig ploeggenoot komt te staan. “Ik speelde in de jeugd met Bart Nieuwkoop en Rick Karsdorp samen. Karsdorp is nu rechtsback, maar speelde toen op tien en ik ervoor in de spits. Vooral met Bart Nieuwkoop heb ik nog regelmatig contact. We hebben jaren samen gereisd.”
Drost
Naast Idrissi kijkt ook Jesper Drost uit naar de treffen met Feyenoord in de Kuip “Ik heb er twee bekerfinales gespeeld die me altijd bijblijven,” stelt Drost. “Feyenoord heeft net als wij eerder in het seizoen een mindere periode gekend, maar ze doen het nu goed. Het is een goede ploeg met prima spelers.”
FC Groningen heeft na een lange verliesreeks zes punten gepakt in de laatste twee wedstrijden. Drost is blij dat zijn team weer weet wat winnen is. “Als je zo vaak op rij verliest, is het lekker om weer te winnen. Het gevoel is goed en zelf voel ik me nu ook lekker. Persoonlijk is het zaak om dit nu vast te houden. Een goaltje zou mooi zijn en dat gevoel bevestigen.”
Lastige keuze
Michael de Leeuw meldde dinsdagmiddag dat de aanvaller niet ingaat op de aanbieding die FC Groningen hem deed om zijn aflopende contract te verlengen. “Het was een lastige keuze, want ik heb het naar mijn zin hier en de club heeft me een mooie aanbieding gedaan,” aldus De Leeuw. “Maar na vier jaar met veel mooie hoogtepunten wil ik graag nog een avontuur beleven.”
Feyenoord speelt volgende week de bekerfinale tegen FC Utrecht, maar De Leeuw denkt niet dat de Rotterdammers zich zaterdag gaan inhouden. “Dat gold voor ons vorig jaar ook en toen hebben we ook geen wedstrijd laten lopen. Je bent sportman en dan wil je winnen, dat zal bij hun ook het geval zijn. Met het legioen erachter zijn zij sterk, maar wij gaan voor een resultaat. Dat is de enige manier om het seizoen nog in leven te houden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’