string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ideale omstandigheden op Tenerife.

Dinsdag 11 januari 2011 om 15:15

In de 313de nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de komende periode, waarin het eerste elftal zich voorbereid op de herstart van de competitie en er onder meer diverse nieuwjaarsrecepties op de agenda staan.

“Hoewel dit de eerste nieuwsbrief is van het jaar 2011, is iedereen binnen de club inmiddels al weer volop aan de slag. Na een korte onderbreking rond de jaarwisseling is de eerste selectie inmiddels weer volop bezig met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Het is ook bekend dat het transferwindow tot en met 31 januari geopend is. Er zijn diverse geruchten, maar bij FC Groningen heeft zich tot dusver nog niemand officieel gemeld voor een speler.”
“Wij zullen ons normaal gesproken ook niet begeven op de transfermarkt. In het algemeen is er hoe dan ook weinig gebeurd op die markt. Dit zal vooral te maken hebben met de financiële situatie bij veel clubs in het betaalde voetbal.”
Woensdag oefenduel
“Op Tenerife hebben spelers en staf ideale omstandigheden om optimale trainingsarbeid te leveren. Via deze website en diverse media wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in het trainingskamp. De indruk is dat er een goede basis gelegd wordt voor de tweede helft van de competitie. Komende woensdagavond zal een oefenwedstrijd worden gespeeld tegen het lokale CD Marino. Het duel begint om 20.30 uur lokale tijd (21.30 uur Nederlandse tijd – red.)”
“Indien wij dinsdag 18 januari de inhaalwedstrijd tegen SC Genemuiden met succes doorkomen, zullen er daarna binnen twee weken nog eens drie duels volgen met FC Twente, FC Utrecht en sc Heerenveen. De thuiswedstrijd tegen FC Twente is inmiddels volledig uitverkocht. De verkoop voor de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen Willem II, start aanstaande zaterdag via de gebruikelijke voorverkooppunten.”
Andere FC-teams
“Jong FC Groningen kan met de tweede plek in de Beloften Eredivisie terugkijken op een prima eerste halfjaar van de competitie. De ploeg gaat komend weekend deelnemen aan een zaalvoetbaltoernooi in het Duitse Ibbenbüren. De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft mede door de afgelastingen vanaf 24 januari liefst vijf duels binnen twee weken op het programma staan. Overigens wordt de thuiswedstrijd tegen koploper Jong PSV op maandag 21 februari in Euroborg gespeeld. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.”
“Komende zaterdag hervatten enkele teams van de RVO FC Groningen/Cambuur de officiële wedstrijdverplichtingen. Zo speelt de D1 een inhaalduel met NEC/FC Oss D1 en speelt A1 op Corpus den Hoorn een bekerwedstrijd tegen Twente.”
Jeugdafdeling
“Afgelopen week is Hoofd Jeugdopleiding Peter Jeltema met een delegatie van de KNVB en een viertal collega’s Hoofden Jeugdopleiding naar Kroatië geweest voor het bijwonen van een UEFA-congres over jeugdvoetbal. Ook Zweden en de Faeröer waren daar naast het gastland present. De Europese voetbalbond hoopt met dit soort bijeenkomsten jeugdvoetbal en de opleiding van spelers breed te beïnvloeden en landen van elkaar te laten leren. Een volgende bijeenkomst is eind januari in Nederland, met onder meer gasten uit Duitsland en Zwitserland.”
“Twee van onze jeugdcoaches, Paul Raveneau en Peter Moltmaker verzorgden afgelopen weekend een bijdrage over spelsystemen bij Scheidsrechtersvereniging Groningen e.o. Zij gaven onder meer antwoord op de vraag hoe een scheidsrechter daarop zou kunnen inspelen. Waarom wordt bijvoorbeeld vaak de aanvaller afgefloten in een duel bij een hoge bal, terwijl juist aanvallend voetbal zou moeten worden bevorderd.”
Nieuwjaarsrecepties
“Onze Hoofd P&O, Mick Duzink, heeft er sinds 1 januari jl. een nieuwe functie bij. Duzink is als Manager Maatschappelijke projecten verbonden aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Zoals bekend houdt deze stichting zich bezig met onder meer het organiseren van activiteiten voor goede doelen, zoals Stichting Doe Een Wens.”
“In deze periode vinden er weer vele nieuwjaarsrecepties plaats. Afgelopen vrijdag was de bijeenkomst van Energy Valley in Euroborg. Komende vrijdag komt Eurovoetbal in ons stadion toasten op het jaar 2011. De receptie van de Supportersvereniging FC Groningen is verplaatst naar zondag 23 januari. Maandagavond 17 januari is de Nieuwjaarsreceptie voor onze eigen sponsors en relaties. Bij die gelegenheid is Tom van ’t Hek aanwezig als speciale gast.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard