string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Zoveel pech heb je niet weer’.

Vrijdag 12 augustus 2011 om 15:21

Trainer Pieter Huistra had vorige week al een fitte selectie en heeft deze week zelfs nog een keuze extra nu Tim Sparv is teruggekeerd na een schorsing. Zaterdag zal de selectie van achttien spelers worden samengesteld voor het duel van zondagmiddag tegen ADO Den Haag. Aanvang 16.30 uur!

Huistra: “Het was een beetje een rommelige week in verband met de interlandverplichtingen van vijf spelers. Alle veldspelers die geen interlandverplichtingen hadden en afgelopen weekend niet in de basis stonden, hebben dinsdag hun opwachting gemaakt in een oefenduel met Flevo Boys. We willen zondag hetzelfde niveau halen als in de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. En nu willen we ook die drie punten halen. Zoveel pech heb je niet weer,” doelde de trainer op onder meer ruim twintig niet benutte doelkansen en de twee tegentreffers in Limburg hoewel Roda eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans creëerde.
“Gisteren (donderdag – red.) is de focus op ADO Den Haag komen te liggen. We hebben ons toen vooral gericht op wat we verdedigend kunnen verwachten. Vandaag hebben we het vooral over de opbouw  gehad, want daarin liggen de accenten anders dan tegen Roda JC. Morgen zullen we ons onder meer richten op de vrije trappen en hoekschoppen. Zondag zullen we negentig minuten geconcentreerd moeten spelen. Als spelers uit de positie gaan lopen, roep je het onheil over jezelf af. Afgelopen wedstrijd gingen we in de loop van de wedstrijd te snel de lange bal hanteren. Nu zullen we meer de rust moeten bewaren.”
Veel concurrentie
Op de training ging het er vrijdagochtend fel aan toe. “De communicatie tussen verschillende voetbalculturen levert soms wel eens een woordenwisseling op. Dan zijn er zaken als strijd, hiërarchie en eergevoel die meespelen. De hele selectie is vrijwel fit. Ook de spelers in de Beloften-kern zijn steeds scherper en fitter en wennen aan de belasting. Het herstel van die jongere groep wordt door middel van hartslagmeters gemonitord. Zo kunnen we spelers er soms even uithalen of een dagje vrij geven als ze te ver in het rood dreigen te gaan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’