string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Zo compact mogelijk’.

Maandag 23 april 2012 om 12:12

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Amsterdam ArenA met 2-0 verloren. Trainer Pieter Huistra constateerde dat zijn ploeg met discipline had gespeeld. Trainer Frank de Boer van Ajax is met zijn ploeg nu dichtbij de landstitel.

Huistra: “We wilden onze huid zo duur mogelijk verkopen en hebben zo compact mogelijk gespeeld. In de eerste helft is dat redelijk gelukt. Het was wel een domper dat we in de blessuretijd tegen een de 1-0 aanliepen, via een kluts. De jongens zijn toch in de wedstrijd gebleven en hebben de discipline gehad om onze strategie te volgen.”
“Het is jammer dat we niets met onze kansjes hebben gedaan. En jammer dat in de tweede helft een buitenspelgoal het verschil maakt. We hebben het de tegenstander zo moeilijk mogelijk gemaakt en wilden van daaruit ook iets creëren. Maar daar dat creëren is vandaag te weinig gelukt. Ajax is een ploeg in vorm en we wilden ons niet zomaar weg laten spelen. Dat hebben we dus ook niet gedaan.”
Frank de Boer: “Voor de uitwedstrijd tegen Twente wilden we in drie wedstrijden negen punten behalen. Dat is bereikt. We hebben nu met één hand die schaal vast. En nu moet die andere hand er nog bij. We zullen er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. We hebben de hele wedstrijd controle gehad en in de eerste helft één of twee kleine kansjes weggegeven.”
“Aan onze kant was het laatste zetje er vaak net niet. Een bal werd van de doellijn gered door Lorenzo Burnet. Toch ben ik tevreden over de eerste helft, want uiteindelijk weet je dat die goal een keer gaat vallen. Twee keer hebben we met een soort sliding gescoord. In deze fase maakt het niet uit hoe je scoort. Ik ben trots op mijn jongens. We hebben gedomineerd en gewonnen!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus