string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Zelden ploeg zo goed voorbereid’.

Vrijdag 14 oktober 2011 om 14:25

Zaterdagavond om 19.45 uur speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Trainer Pieter Huistra heeft zich met zijn ploeg de hele week voorbereid op kunstgras. “Wij hebben een team dat prima op kunstgras uit de voeten kan.”

Vanaf afgelopen maandag trainde de ploeg op het kunstgras van Be Quick 1887 op De Esserberg in Haren. “We hebben een hele week getraind. Het was ideaal na het vrije weekend. Het veld is het beste te vergelijken met dat in Almelo. Het team is geschikt om op kunstgras te spelen. We hebben behendige, snelle spelers en de handelingssnelheid is groot. De ploeg kreeg er steeds meer plezier in afgelopen week. We gaan met een goed gevoel naar Heracles.”
Hoewel FC Groningen haar eigen spel gaat spelen, zijn de omstandigheden wel wat anders. “Het spel verandert er wel door. Het is handig de bal veel kort te spelen en veel te beweging en precies te zijn in de passing. We hebben een week kunnen trainen op deze ondergrond en willen graag daar ons voordeel mee doen. Er is zelden een ploeg zo goed voorbereid geweest om bij Heracles Almelo te komen spelen.”
De selectie voor zaterdag werd vrijdag bekend. “Kees Kwakman is niet inzetbaar. Hij heeft gisteren (donderdag – red.) een scan aan de lies gehad. De uitkomst is echter nog niet duidelijk. Nicklas Pedersen (heup) en Thomas Enevoldsen (hamstring) zijn in een opbouwfase. Ze hebben de afgelopen weken veel kleine klachten gehad en we zijn ze nu weer aan het optrainen. Koen van de Laak (knie) heeft afgelopen week twee groepstrainingen meegemaakt en is op de goede weg. Vanuit de B-kern komt Tim Keurntjes bij de achttien.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’