string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Ze steeds verder achteruit gedrukt’.

Zondag 12 september 2010 om 19:47

Beide trainers waren het er na afloop van FC Groningen – FC Utrecht over eens dat de wedstrijd ook in 0-0 had kunnen eindigen. “Maar zo werkt het niet altijd,” aldus Utrecht-trainer Ton du Chatinier.

Pieter Huistra: “Het was een duel tussen twee ploegen die uiteindelijk dichtbij elkaar zullen eindigen op de ranglijst. Wij wilden direct het initiatief nemen in de wedstrijd. We bepaalden ook de eerste helft zonder overdreven gevaarlijk te worden. Aan het einde van de eerste helft nam Utrecht het initiatief over.”
“In de rust hebben we doorgenomen dat de organisatie steeds strakker en degelijker moest staan. De vorige wedstrijden hebben we nog teveel weggegeven. Van Wolfswinkel kreeg namens Utrecht de enige grote kans in de tweede helft. Daarna drukten wij ze steeds verder achteruit. Het had 0-0 kunnen blijven, maar met geduld en druk op de tegenstander is de kans groter dat ‘ie alsnog een keer valt. Tim Matavz viel goed in en kreeg een strafschop, die door  Andreas Granqvist goed werd ingeschoten. Ik wens Utrecht donderdag veel succes tegen Napoli in de Europa League.”
Ton du Chatinier: “Het was een enorm rommelige wedstrijd. We waren van plan iets verder van de eigen goal te spelen, maar werden teruggedrongen door FC Groningen. Maar Groningen zette daar weinig kansen tegenover. Beide ploegen kregen over de gehele wedstrijd drie ‘honderd procent’ kansen, maar als je op een gegeven moment naar de klok en de score kijkt, is het een wedstrijd die lijkt af te stevenen op 0-0.”
“Of de strafschop terecht was, heb ik niet kunnen beoordelen. Ik denk wel dat wij vlak voor rust een penalty verdienden toen Van Wolfswinkel werd weggetrokken. We hebben vandaag een nederlaag geleden, zullen morgen de wonden moeten likken en weer snel omschakelen. Want op donderdag wacht voor ons de wedstrijd tegen Napoli.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’