string(9) "claudebot"

Huistra: ‘We worden geacht te winnen’.

Vrijdag 18 november 2011 om 15:02

Na een onderbreking van één week vanwege interlandvoetbal staat zondagmiddag weer een competitiewedstrijd op het programma. VVV-Venlo is in Euroborg te gast. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt in de dertiende speelronde.

Trainer Pieter Huistra heeft de derde interlandperiode in drie maanden achter de rug: “Het is toch steeds weer even een onderbreking. Voor de spelers die licht geblesseerd zijn, is het een moment om weer bij te komen, maar voor de hele groep is het toch jammer om het goede gevoel van de laatste weken niet in een wedstrijd tot uitdrukking te kunnen brengen. Voor de continuïteit van deze aardig serie zullen we zien wat dat voor gevolgen heeft. In ieder geval zijn we weer blij dat we een wedstrijd mogen spelen!”
Binding
In de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo zijn er vijf geblesseerde afwezigen: Koen van de Laak (knie), Kees Kwakman (buikspier), Thomas Enevoldsen (hamstring), Emil Johansson (lies) en Suk Hyun-Jun (knie). “Het is de eerste in een serie van vijf wedstrijden voor de winterstop. We spelen thuis en dat is weer belangrijk in de strijd om drie punten, de binding met het publiek, het gevoel van de spelers en het verder ontwikkeling van onze manier van spelen.”
“De afgelopen week hebben we meer individueel getraind. Het zijn vooral ook weken waarin de jonge jongens uit de B-kern op een tweesprong komen te staan. Die beginnen doorgaans met heel veel energie aan het seizoen en als de bladeren van de bomen vallen dan zijn er sommigen die even moeite krijgen in de trainingen en wedstrijden. Vandaag heb ik met een goed gevoel naar de ontwikkelingen gekeken. Met de nummers 12 tot en met 25 van de selectie zit het goed en daar is ook een compliment op zijn plek voor mijn collega-trainers.”
Onszelf
Tegenstander VVV-Venlo pakte geen enkel punt in de vijf uitwedstrijden van dit seizoen. “Ze zullen inzakken, maar ook zeker hun momenten zoeken om in te zakken. Wij zullen hun drie spitsen in de gaten moeten houden, maar kijken zoals gebruikelijk vooral naar onszelf en ons eigen spel. In deze wedstrijd tegen een laag geklasseerd team worden wij geacht te winnen. Het is nu aan ons om die verwachting waar te maken.”
Trainer Glen De Boeck van VVV ziet het als volgt in het programmaboekje van aanstaande zondag: “Groningen is een meester in de omschakeling en ik merk dat ze continu druk houden, ook wanneer ze op een dikke voorsprong staan en de wedstrijd al gelopen is. Dat is ook een kwaliteit van een ploeg die goed draait. Hoe wij dat gaan bestrijden? We komen met VVV-Venlo echt niet 300 kilometer afgereisd om de punten cadeau te doen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus