string(9) "claudebot"

Huistra: ‘We willen spektakel bieden’.

Vrijdag 30 september 2011 om 14:31

FC Groningen speelt zondagmiddag in een uitverkocht Euroborg tegen landskampioen Ajax. Bij de thuisploeg is de selectie zo goed als fit in de aanloop naar dit duel. Bovendien is flink wat vertrouwen getankt met de drie punten tegen zowel Excelsior als De Graafschap.

Huistra blikte vrijdag op het wekelijkse perspraatje nog terug op de afgelopen periode: “Het was voor ons een belangrijke serie en we zijn er aardig doorheen gekomen. Met twee overwinningen in de competitie en we hebben goed meegespeeld in de bekerwedstrijd bij AZ. Met een beetje geluk hadden we zelfs in de volgende ronde gestaan. We hebben veel vertrouwen na een toch moeizame start van de competitie nu we er zes gepakt hebben.”
“Dat zien we terug op de trainingen en in de participatie. We willen graag dat spelers meedenken op tactisch gebied en op de hoogte zijn van de tegenstander. In de week proberen wij als trainers de groep daar zo goed mogelijk op voor te bereiden, maar als er zondag om half drie wordt afgetrapt dan is de wedstrijd toch echt van de spelers en moeten zijn het doen.”
Vervolgens kijkt hij vooruit naar zondag: “We hebben een mooie aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Ajax. Iedereen is fit, behalve Koen van de Laak. Inclusief Tim Keurntjes hebben we een keuze uit 21 spelers, want Suk Hyun-Jun zit de laatste wedstrijd uit van zijn schorsing. Kees Kwakman is weer volledig hersteld en de inzetbaarheid van Tom Hiariej wordt zaterdag bekeken. Dan zullen we de groep ook terugbrengen naar achttien spelers. We willen met z’n allen nog een overwinning voor elkaar zien te krijgen.”
Over de tegenstander: “Bij Ajax hoeven we qua speelstijl niet echt veel anders te verwachten. Zij zullen in vrijwel dezelfde opstelling spelen als dinsdag tegen Real Madrid met wellicht één of twee andere spelers. De balans in hun elftal kan daardoor wat anders liggen. We gaan deze thuiswedstrijd op de gebruikelijke wijze aan en willen spektakel bieden. Ajax speelt dit seizoen bij vlagen aardig voetbal, maar wij zullen het ze moeilijk gaan maken.”
Tot slot kijkt hij vooruit naar de oktober-maand: “In de komende maand komen Ajax, FC Twente en Feyenoord op bezoek in Euroborg. Het is voor iedereen die bij FC Groningen betrokken is een enerverende maand. Laten we hopen dat er veel leuks te beleven is. Vorige week hebben we in Doetinchem hoeveel er in één minuut kan veranderen. Dat was een voorbeeld van een miraculeus slot.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’