string(9) "claudebot"

Huistra: ‘We hebben kerels nodig’.

Zondag 26 februari 2012 om 12:44

Na afloop van NEC-FC Groningen hadden trainers Pieter Huistra en Alex Pastoor vrijwel een tegenovergesteld verhaal te vertellen. Het verschil met de zege van Groningen en de nederlaag van NEC in het weekend eraan voorafgaand was erg groot.

Huistra: “Na afloop van de thuiswedstrijd tegen PSV-thuis had ik gezegd dat voetbal een spel is van duels. Vorige week wonnen we alle duels en waren we de bovenliggende partij. Speelden we dominant. Deze week deed NEC dat. We hebben de ploeg duidelijk voorgehouden wat er zou gebeuren. Dat ze na drie nederlagen voor de laatste kans streden. In de eerste helft gingen ze er vol bovenop.”
“Bij de inspeelbal konden zij aannemen en wij waren juist telkens de bal kwijt en moesten weer verdedigen. We moesten teveel omschakelen en kwamen niet aan het voetballen toe. NEC heeft het goed gedaan. Wij konden onder hun druk niets laten zien. Met de 2-0 bij rust mochten we onze handen nog dicht knijpen. In de tweede helft hebben is het ondanks enkele andere spelers niet veel beter geworden. Individuele fouten leverden vervolgens 3-0 en 4-0 op.”
“Wat overheerst is ontluistering en teleurstelling over het verschil dat optreedt in een week tijd. Kijkend naar de spelers in onze selectie, hebben we kerels nodig die onder moeilijke omstandigheden hun mannetje kunnen staan. Bij teveel spelers heb ik daar vandaag te weinig van gezien. Dat is een criterium dat we de komende wedstrijden zullen meenemen bij het samenstellen van het team. En wat we richting het volgende seizoen ook mee moeten nemen gezien de ambities van de club.”
Pastoor: “Het verschil met vorige week was bij ons ook erg groot, maar dan de andere kant op. Met de teleurstelling die we hadden en die ik onder woorden probeerde te brengen, sloeg ik de spijker op zijn kop. De jongens hebben zich opgericht. Met zoveel passie en beleving was het spel meteen in alle opzichten hartstikke goed. Verder zijn we op een keurige manier met veel agressie het fysieke duel aangegaan.”
“Als speler en trainer waren we toe aan zo’n overwinning. Als dat gebeurt dan ben je daar natuurlijk heel erg blij om. Tegelijk was het verschil tussen vorige week en vandaag wel erg groot. Volgende week spelen we tegen Utrecht en adel verplicht. Dus als we het deze week kunnen dan moet het volgende week ook kunnen. Voor dit gedrag van spelers komen de mensen naar het stadion.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus