string(9) "claudebot"

Huistra: ‘We hadden initiatief in de wedstrijd’.

Zondag 15 augustus 2010 om 17:14

FC-trainer Pieter Huistra constateerde direct na afloop vooral teleurstelling in de kleedkamer. Zijn collega Gertjan Verbeek van AZ was blij met de veerkracht van zijn team, dat in zijn ogen de winst verdiend had dan een punt.

Pieter Huistra: “We zijn positief begonnen aan wedstrijd. Van tevoren hadden we besproken door te willen gaan op de manier waarop we Ajax geëindigd zijn. Voetballend proberen kansen te creëren. De ballen die we in de zestien kregen, werden niet goed genoeg opgepikt. In de tweede helft kwamen we op voorsprong en dan gaat het erom de drie punten mee te nemen. AZ wisselde door en gaf nog meer druk. In de slotfase hebben we toch twee punten weggegeven. In de kleedkamer heerst daarover teleurstelling en dat is een goed gegeven.”
Op een vraag uit de perszaal: “AZ heeft inderdaad de meeste kansen gekregen. Maar ik vind niet dat je daarom altijd de overwinning verdiend. Het is een andere manier van naar de wedstrijd kijken. Wij hadden het initiatief en zetten druk op de helft van AZ. In het positiespel en de opbouw hebben we een manier waarop we willen spelen. Natuurlijk weten we dat het om het benutten van kansen gaat. De meeste kansen van AZ ontstonden doordat wij onnodig de bal verloren. En daarin zullen we nog moeten groeien.”
Gertjan Verbeek: “Als de spelers van Groningen de kansen zien, dan zullen ze zien dat ze goed zijn weggekomen met een punt. Zij hebben zelf niet of nauwelijks kansen gehad. Wij hadden voor rust al op voorsprong moeten komen. Dan wordt er nog een goal afgekeurd, terwijl het geen buitenspel was en nog een situatie met Holman die geen buitenspel was. De enige kans uit een afgeslagen bal gaat er dan in. Qua kansen is het belachelijk, maar dat is ook voetbal. De wissels pakten goed uit. We hebben een gescoord en twee of drie moeten maken. Het is teleurstellend dat we met 1-1 gelijkspelen ondanks alle kansen en tegen een stugge ploeg met veel fysieke kracht die wel blijft voetballen. Het was niet goed genoeg de drie punten in Alkmaar te houden. Ik ben blij met de veerkracht die we vertoond hebben.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus