string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘We blaffen, maar bijten niet’.

Maandag 12 september 2011 om 13:56

Trainer Pieter Huistra gaf zondagmiddag aan verrast te zijn door de afwachtende speelwijze van zijn collega Ron Jans van Heerenveen. De Friezen werden hiertoe gedwongen in de eerste helft en hadden in de tweede helft het betere van het spel.

Pieter Huistra: “We hadden van tevoren verwacht dat Heerenveen er bovenop zou vliegen, maar dat deden ze niet. Ze zakten ver terug op eigen helft en dat gaf ons alle mogelijkheid op te bouwen, maar weinig ruimte ons eigen spel te spelen. We weten dat Heerenveen gevaarlijke buitenspelers heeft. Het was een klein foutje van de scheidsrechter die Tom Hiariej een gele kaart gaf. Maar wel een bepalend moment.”
“Behalve de grote kans van Bas Dost, kregen ze geen mogelijkheid tot die laatste bal in de blessuretijd. Het is de makke van dit seizoen. We hebben misschien tien mogelijkheden weggegeven, maar al wel twaalf tegendoelpunten. Dat de tegenstander zo makkelijk de ballen erin schiet, is we een zorg. Daar moeten we mee bezig.”
“We tweede helft wilden we aangaan met kansen creëren en agressiviteit voorin. Maar dat gebeurde te weinig. Een corner die tien meter voorbij de goal viel en een vrije trap die verkeerd wordt uitgevoerd, waren tekenend. Uiteindelijk namen we meer risico en werden we kwetsbaar achterin. Dat werd afgestraft. We hadden nog één of twee goals meer tegen kunnen krijgen. Kortom, we blaffen maar bijten niet. Dat zal moeten veranderen als we de ambitie willen waarmaken en zal de komende weken een belangrijk speerpunt worden.”
Ron Jans: “De eerste helft moesten wij wel terug door de speelwijze van FC Groningen. We hebben geleerd van de wedstrijd tegen Twente waarin we een middenvelder gingen doorschuiven en met lange ballen enorm werden afgestraft. Groningen kan ook gevaarlijk zijn met grote ruimtes voorin. Zij waren ook geduldig en dat zag je aan het feit dat Van Dijk en Kwakman het meeste de bal hadden.”
“Wij zetten een keer druk vooruit en kregen meteen een grote kans. Bas Dost kreeg zoveel tijd dat hij er van schrok en miste. De 1-0 voorsprong kwam als een geschenk in de blessuretijd en was op dat moment niet verdiend. We hebben wel geconcentreerd gespeeld, maar weinig gecreëerd. De tweede helft was veel beter. Op het moment dat zij gingen wisselen en één op één gingen spelen en door de lucht, hebben wij dat afgestraft. Dankzij Brian van Loo bleef de score beperkt tot 3-0. Ik gun Groningen alle goed, maar ben hartstikke blij. De lijn die we tegen Feyenoord hebben ingezet, is hiermee voortgezet.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’