string(9) "claudebot"

Huistra: “Warm inpakken en van wedstrijd genieten”.

Vrijdag 03 februari 2012 om 15:02

Komende zondagmiddag speelt FC Groningen onder winterse omstandigheden in Euroborg. Trainer Pieter Huistra vindt dat deze omstandigheden horen bij voetballen in de Eredivisie. “Water, sneeuw en vrieskou horen bij de omstandigheden,” aldus de trainer. “We moeten er gebruik van maken.”

De vinding van zijn collega-coach Alex Pastoor om wisselspelers in de kleedkamer voor Eredivisie Live neer te zetten, vindt Huistra ‘leuk bedacht’, maar zal hij nooit in praktijk brengen. “Dat zou een minachting zijn voor ons publiek. De reservespelers zijn ook supporters van het team. En wij hopen en verwachten juist ook van onze fans dat ze de kou trotseren en ons aanmoedigen in het stadion en niet thuis blijven. Dus: warm inpakken en lekker van de wedstrijd genieten.”
Drie spelers zullen er zeker niet bij zijn: Thomas Enevoldsen, Lorenzo Burnet en Jonas Ivens kampen met blessures. Emil Johansson is wel weer van de partij, net als B-kernspelers Tim Keurntjes en Nick Bakker. De inzetbaarheid van Koen van de Laak en Suk Hyun-Jun is nog een vraagteken, net als die van Henk Bos die de afgelopen dagen ziek was. Zaterdagochtend zal de selectie van achttien worden samengesteld.
“We hopen zaterdag opnieuw in Euroborg te trainen. Zaterdagochtend maken we de keuze of we eventueel toch moeten uitwijken naar Haren. Vanochtend trainden we in de sneeuw met oranje ballen en daarna hebben medewerkers het veld helemaal sneeuwvrij gemaakt. Het speelveld is goed bespeelbaar, dus dat zal niet het probleem vormen. Het wordt voor ons weer een belangrijke wedstrijd.”
Tegenstander RKC Waalwijk werd afgelopen woensdag nog door trainer Erwin van de Looi geanalyseerd in Almelo, waar RKC met 3-0 verloor in het bekertoernooi. “Ze hebben de afgelopen duels wisselvallige resultaten behaald. Verloren dik van Twente, wonnen dik van VVV, en op het oog lijkt 3-0 ook een dik verlies tegen Heracles. Maar met de nadruk op ‘lijkt’, want Heracles moest vol aan de bak en in de strijd om die wedstrijd te winnen. De ploegen aan de onderkant van de ranglijst beginnen de urgentie te voelen. Maar voor onszelf geldt dat natuurlijk ook in de strijd om Europees voetbal.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus