string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Voortdurend afwegingen maken’.

Vrijdag 24 februari 2012 om 14:54

Zaterdagavond om 20.45 uur staat FC Groningen aan de aftrap in de 23ste speelronde van de Eredivisie. Tegenstander in Nijmegen is NEC. De FC wil een goed vervolg geven aan de thuiszege op PSV. Huistra: “Die overwinning heeft ons een mooie ‘boost’ gegeven.”

Na drie nederlagen was de overwinning in Euroborg meer dan welkom. “We hebben er veel vertrouwen door gekregen en het kwam op het goede moment voor ons. Dat werkt natuurlijk door binnen de hele groep. Afgelopen week speelden onze Beloften twee wedstrijden en met name die van donderdag was een extra belasting. Door de wedstrijden van onze A1, Veendam en Cambuur kwam het duel wat ongelukkig. Emil Johansson en Henk Bos hebben een ‘tikkie’ gehad en zijn net als Thomas Enevoldsen nog vraagtekens in de selectie voor morgen.”
Wie er in ieder geval niet bij zal zijn, is Brian van Loo. De doelman kampt met een rugblessure en zodoende zal Renze Fij plaatsnemen op de reservebank. Johan Kappelhof is geschorst en Koen van de Laak (kuit) en Nicklas Pedersen (knie) nog geblesseerd. Drie spelers keren terug van een schorsing: Virgil van Dijk, Maikel Kieftenbeld en Tim Sparv. Duidelijk is al dat ze niet alle drie aan de aftrap zullen staan. Huistra: “We maken voortdurend afwegingen Wie verdient het? Wie doet het goed? De basisopstelling voor zaterdag is bij ons wel duidelijk en zal iedereen zaterdagavond in Nijmegen wel zien.”
Bij NEC trainde men donderdag achter gesloten deuren. Huistra: “Dat kan zo zijn voordelen hebben, maar vooral als er bijvoorbeeld enorm veel media-aandacht is zoals op een eindtoernooi. En veel Engelse ploegen doen het zodat spelers en coaches hun emoties niet hoeven in te houden tijdens trainingen. Maar bij ons is dat geen gebruik. De enige mogelijkheid daarvoor zou trainen in het stadion zijn. Wij zijn open en transparant en gaan uit van onze eigen kracht.”
“In Nijmegen staat de boel ongetwijfeld op scherp na drie nederlagen. Zij zullen met agressie en druk spelen en wij zullen daar weer op de juiste manier mee om moeten gaan. Zoals altijd zal het gaan om de duels, zowel één tegen één als de linie-duels en de afstemming binnen de ploeg. We willen morgen bevestigen dat we tegen PSV de lijn naar boven weer hebben ingezet. Alle opties die NEC heeft in hun speelwijze, hebben we bij de groep aangegeven. Het is nu zaak voor de spelers om daar zaterdagavond binnen het veld op in te spelen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard