string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Verdedigend de rijen gesloten’.

Vrijdag 25 februari 2011 om 15:46

Trainer Pieter Huistra heeft bij zijn team afgelopen week vooral de verdedigende aspecten aan de orde gebracht. “Daarnaast hebben we in omvang wat gas terug genomen.”

Komende zondag wacht Feyenoord als tegenstander in een bomvolle Kuip. “Het is een van de markante stadions in Nederland en het is leuk daar te spelen. Dat is voor de spelers een mooi vooruitzicht. Wij vertrekken zaterdagmiddag na de training al richting Rotterdam.”
Optimaal
Het is voor het eerst dit seizoen dat de ploeg een dag eerder afreist. “De reistijd, de voorbereiding en het tijdstip waarop we bij het stadion willen aankomen, speelt daarin mee. Op zondag zouden we wel erg vroeg moeten vertrekken. Het is anders dan ons normale patroon, maar af te toe moet je dat ook durver te doorbreken. We hopen dat het een positieve prikkel aan de groep geeft en de spelers zich op die manier optimaal en professioneel op de wedstrijd kunnen voorbereiden.”
Over de tegenstander: “Feyenoord is een ploeg die langzaam maar zeker aan het groeien is. Ze hebben diverse nieuwe spelers ingepast en posities zijn op een andere manier ingevuld. We zullen rekening moeten houden met hun snelheid op de vleugels, maar zullen vooral ons eigen spel spelen. We zullen absoluut ook de ruimte krijgen om zelf te voetballen.”
Puntjes
“Afgelopen week hebben we verdedigend de puntjes weer op de i gezet na de vier tegentreffers van afgelopen weekend. Na de winterstop hebben we vooral de aandacht gericht op het opbouwende en aanvallende gedeelte, maar nu zijn ook verdedigend de rijen weer gesloten. Zaken als rugdekking en compact staan, zijn daar onderdelen van.”
“Ook hebben we de ‘omvang’ wat teruggebracht. We hebben twee vrije dagen gehad in de afgelopen week. Dat heeft overigens niets met de nederlaag te maken. In deze fase van het seizoen zie je overal kleine blessures ontstaan, wellicht door winterse omstandigheden of vermoeidheid. We hebben de accu weer flink opgeladen en hebben een mooi vooruitzicht voor zondag.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’