string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Veel energie nodig’.

Vrijdag 22 oktober 2010 om 14:53

Trainer Pieter Huistra staat met zijn ploeg aan de vooravond van een ‘Engelse week’ met daarin drie competitiewedstrijden. Zaterdagavond is NEC de eerste tegenstander.

Huistra kijkt nog even achterom naar de voorbije weken: “We zijn redelijk tevreden over de reeks duels met PSV, Twente en Heerenveen. Ik wil nog wel eens benadrukken dat we bij vlagen goede aanvallen opzetten en ook mooi spelen. Maar dat we aan de andere kant ook bij vlagen niet de controle houden en bijvoorbeeld de bal snel verliezen. Daarom is onze aandacht in de afgelopen week ook uitgegaan naar het inspelen van de spitsen en bijsluiten van de middenvelders.”
In Nijmegen wacht een stugge tegenstander. “We hebben beelden van diverse wedstrijden gezien, ik heb ze zelf tegen Feyenoord bekeken. Ze zitten er bovenop en geven de tegenstander weinig ruimte. Daarbij hebben ze bewegelijke spitsen. Het zal een wedstrijd worden waarin we veel energie nodig zullen hebben.”
Over de blessuregevallen: “We hebben Tom Hiariej in de wedstrijd tegen Heerenveen gebracht en daarmee een verantwoord risico genomen. We hebben te maken met topsport en daarin worden bepaalde belangen tegen elkaar afgewogen. Deze keer zullen we wellicht voor de veiligheid voor volledig herstel een week langer in acht nemen.”
“Danny Holla is terug bij de eerste selectie. Hij is een belangrijke speler voor de club en de groep. Hij heeft afgelopen maandag de negentig minuten net niet kunnen volmaken door een rode kaart, maar is goed door de conditietesten gekomen. Hij is zeker weer in staat 90 minuten te kunnen spelen. Hij is een van de mogelijke vervangers van Tom Hiariej.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus