string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Twente net wat leper’.

Zondag 23 januari 2011 om 18:26

Trainer Pieter Huistra vond dat Twente de wedstrijd in Euroborg had gewonnen door ‘een leep balletje’. Zijn collega-trainer Michel Preud’homme zag de kloof met Groningen en Ajax verder groeien.

Huistra: “In eerste helft was de wedstrijd erg neutraal. Van twee kanten stonden er ploegen die de tegenstander graag vroeg ‘vast’ zetten. In die fase had ik iets meer lef en durf verwacht. Het lukte niet vaak genoeg echt gevaarlijk te worden. Na onze eerste goal kwam Twente te snel op gelijke hoogte.”
“De eerste twintig minuten van de tweede helft vond ik dat wij de overhand hadden. Soms vergaten we opnieuw durf aan de dag te leggen. Het was een leep balletje dat het verschil maakte. Twente was net iets scherper en leper. Desondanks ben ik tevreden over de manier waarop we de wedstrijd hebben afgesloten. Je moet dan wat geluk hebben dat de bal goed valt. En dat gebeurde net niet.”
“Daarnaast wil ik een compliment aan het publiek maken dat tot de laatste seconde achter de ploeg bleef staan. Vandaag mocht het helaas niet zo zijn, maar als we op deze voet blijven doorgaan dan weer ik zeker dat we de rest van de competitie vaker wél dan niet aan de goede kant van de score staan. We spelen woensdag al weer tegen Utrecht. Er is nog genoeg verbeteren. En dat is maar goed ook, want anders had ik niets meer te doen.”
Preud’homme: “Er stonden twee ploegen met respect voor elkaar op het veld. De eerste helft werd er vrijwel uit het niets gescoord door Groningen. Na de gelijkmaker gingen we met een logische gelijke stand de rust in. Met de inbreng van Theo Janssen in de tweede helft wilden we de eindpass in de ploeg brengen. En dat is ook gebeurd.”
“Natuurlijk wisten we dat Groningen gevaarlijk zou kunnen worden, naarmate de wedstrijd vorderde. Met de strafschop hadden we de wedstrijd kunnen ‘doodmaken’ en dat is helaas niet gebeurd. Daardoor bleef het nog spannend tot het einde.”
“Het is een belangrijke overwinning voor ons. We blijven in achtervolging op PSV en zien de kloof met Ajax en Groningen groeien. De mentaliteit van FC Groningen had ik vooraf al geroemd en die van mijn eigen ploeg was deze namiddag ook goed vertegenwoordigd.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’