string(9) "claudebot"

Huistra tevreden over loting Genemuiden-uit.

Vrijdag 12 november 2010 om 00:24

FC Groningen speelt op dinsdag 21, woensdag 22 of donderdag 23 december in de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen de zaterdagamateurs van SC Genemuiden. Dat heeft de loting uitgewezen.

Vijf drukken op de rode knop. Meer had Leandro Bacuna donderdagnacht niet nodig om de volgende tegenstander te van FC Groningen te bepalen in het toernooi om de KNVB-beker. Het werd SC Genemuiden, zo zag ook een tevreden trainer Pieter Huistra.

“Om eerlijk te zijn, hadden we het liefst opnieuw thuis gespeeld. Maar als je de loting bekijkt, dan mogen we natuurlijk tevreden zijn,” zo vertelde de trainer. “Helemaal als je de andere wedstrijden ziet. Ajax tegen AZ, Roda – PSV; nee, we hadden het echt minder kunnen treffen.”

“Aan de andere kant is en blijft een bekerwedstrijd altijd iets aparts, dat hebben we ook in deze ronde weer gezien. Niemand verwacht op voorhand dat Heracles verliest van Achilles en toch gebeurt het. We zullen Genemuiden dan ook serieus gaan bekijken, dat lijkt me duidelijk. Want hoewel de competitie het belangrijkste is, willen we dit seizoen ook graag ver komen in de beker.”

“Klein nadeel is misschien dat de wedstrijd vlak voor Kerst wordt gespeeld en de weersomstandigheden dan een rol kunnen spelen. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen, maar voorlopig ben ik heel tevreden. Zeker na zo’n bekeravond in Euroborg.”

Historie
Voor FC Groningen is SC Genemuiden geen onbekende in het bekertoernooi. Op 16 augustus 1997 won de FC er – in de toenmalige groepsfase – met 4-0 door doelpunten van Patrick Ax (2x), Erwin Koeman en Magno Mocelin.
SC Genemuiden speelde in het huidige bekertoernooi in de tweede ronde thuis tegen FC Hilversum en won na een 2-2 eindstand na strafschoppen. In de volgende ronde werd ACV uit Assen met 2-0 verslagen. Afgelopen woensdagavond rekende SC Genemuiden in Helmond met 9-1 af met het geplaagde Dijkse Boys. In 1987 was de club voor het eerst actief in het KNVB-bekertoernooi.
De volledige loting:
Ajax – AZ
Roda JC Kerkrade  – PSV
FC Twente – Vitesse
FC Utrecht – FC Volendam
Telstar – NAC Breda
SC Genemuiden – FC Groningen
Achilles 1929 – RKC Waalwijk
Sparta Nijkerk – Noordwijk

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus