string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Tevreden over inzet, bereidheid en drie punten’.

Zondag 02 oktober 2011 om 17:58

Trainer Pieter Huistra was na afloop van de zege op Ajax zeer te spreken over zijn ploeg. Zijn collega Frank de Boer zat er heel wat minder vrolijk bij en vond dat zijn elftal pas met voldoende strijd ging voetballen na de rode kaart.

Huistra: “Ik was zeer tevreden met de energie die de ploeg in de wedstrijd bracht. We willen zowel uit als thuis voetballen met initiatief aan de bal. Daar lag vandaag een van de vele uitdagingen. De aanvallers en middenvelders hebben zich uit de naad gewerkt en dat is goed te constateren. Aan de bal hebben we ons laten zien en konden de individuen tonen wat ze kunnen.”
“Met 1-0 voor tegen tien man gooit de tegenstander de schroom van zich af en is er een gevaar dat je teveel terug gaat lopen. Dat hebben wij niet gedaan. Het enige dat jammer was is dat we met de ruimte die Ajax weggaf in de slotfase niet meer hebben gedaan. Ik ben tevreden over de inzet, de bereidheid en de drie punten die we hebben behaald.”
De Boer: “In Euroborg weet je dat het publiek en de spelers erg enthousiast zijn en dat zag je ook deze keer terug in de wedstrijd. Wij hadden er grote moeite mee om daar onderuit te komen. Als het niet voetballend lukt, moet je strijd leveren. En wij waren veel te bleu, namen te weinig initiatief en Groningen stoorde goed. Echt grote kansen hebben we niet weggegeven op twee mogelijkheden na in de slotfase.”
“In de tweede helft probeerden we meer initiatief te nemen. En toen kwam dat moment met Van der Wiel. Hij wilde zo snel mogelijk opstaan. De scheidsrechter had kunnen volstaan met alleen een strafschop, vond ik. Het verandert de wedstrijd. Toen waren we wel agressief en wilden we de bal hebben. Er moet dus blijkbaar iets gebeuren, willen wij reageren. Dat is heel slecht en dat heb ik de spelers in de kleedkamer ook laten weten. Het is iets om over na te denken.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus