string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Tevreden over eerste helft’.

Maandag 14 februari 2011 om 10:45

Trainer Pieter Huistra was zondagavond na afloop van Graafschap-Groningen tevreden over de eerste helft en met het punt, maar niet over de tweede helft. Zijn collega Darije Kalezic vond dat De Graafschap zichzelf tekort had gegaan.

Pieter Huistra: “Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft hadden wij het redelijk voor elkaar. De Graafschap hanteerde veel lange ballen op Yuri Rose. Ook in balbezit waren wij goed in het verplaatsen van links, naar rechts, naar voren en in de combinatie. In de afgelopen wedstrijden waren we scherp in de duels en vandaag was dat iets minder. De 1-0 van Danny Holla was een schitterende goal, die viel er mooi in. Ik ging dan ook met een redelijk gevoel de rust in.”
“In de tweede helft zette De Graafschap er nog een tandje bij. Nadat de 1-1 viel zag je dat het hele team in plaats van naar voren, juist naar achteren stapte. En dat daardoor langzaam het geloof wegvalt. Dan wordt het lastig en moet je tevreden zijn met een punt. Aan de ene kant is dat teleurstellend, want we hadden gedacht verder te zijn. De conclusie is dat we tevreden zijn met een punt en de eerste helft, maar niet over de tweede helft.”
Darije Kalezic (De Graafschap): “Het houdt niet op. Dit was al de zevende zware wedstrijd op een rij. Vanavond speelden we tegen Groningen dat aansluiting met de top heeft en door iedereen wordt beschouwd als een van de titelkandidaten. Een ploeg met acht internationals, terwijl wij er niet één hebben. Als Groningen aansluiting met de top wilde houden, zouden ze er alles aan doen De Graafschap te verslaan.”
“Ik heb een beter De Graafschap gezien. Meer balbezit, schoten, kansen en corners. Het is al met al jammer dat we de wedstrijd niet hebben gewonnen. De eerste helft zijn we goed begonnen en wilden we voetballen van achteruit. Dat werd belemmerd door het uitstappen van Nicklas Pedersen. Daardoor konden wij de vrije man niet vinden en zochten we de lange bal naar Rose toe. Het is een kwaliteit van dit team dat ze daarop kunnen overschakelen.”
“Uit het niets kregen we een doelpunt tegen en dan is het de vraag wat dat doet met het team. Ondanks de druk van Pedersen wilden we het voetballend blijven oplossen en het Groningen moeilijk maken. In de tweede helft hebben we nadrukkelijk de aanval gezocht. We hebben de rust en het geduld bewaard, het tempo opgeschroefd. We kregen veel kansen op de 2-1. De inzet van de spelersgroep was geweldig. Het is mooi dat De Vijverberg hen weer een staande ovatie heeft gegeven. De resterende elf wedstrijden zullen we deze lijn doortrekken om ons veilig te spelen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard