string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Teleurstellend en heel zuur’.

Zondag 07 augustus 2011 om 09:39

FC Groningen verloor zaterdagavond in Kerkrade met 2-1 van Roda JC. De uitploeg begon zeer goed aan de wedstrijd, maar was na de gelijkmaker ‘misschien een beetje de weg kwijt’, aldus trainer Pieter Huistra. “Als is dat misschien wat teveel gezegd.”

Huistra op de persconferentie na afloop van Roda-Groningen: “We zijn goed aan de wedstrijd begonnen, waren heer en meester op het veld. Ik was ook zeer tevreden met de manier waarop er gespeeld werd. We deden alles goed tegen de 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Het enige wat we vergaten, was het maken van doelpunten. Vooral toen we tegen tien man kwamen te spelen. En Roda JC-doelman Tyton maakte enkele goede reddingen.”
“Tot de 1-1 was er wat mij betreft niet heel veel aan de hand. Daarna begonnen we de weg een beetje kwijt te raken. Al is dat misschien ook weer wat teveel gezegd. We wonnen geen duels meer, hadden te weinig druk naar voren en deden veel te weinig met de ruimte. Zeker toen Roda achterin één op één ging spelen, hadden wij daarmee veel meer moeten doen. Het is teleurstellend en heel zuur. Als je dan ook nog verliest, ga je met een heel slecht gevoel in de bus terug naar Groningen.”
De langst zittende trainer in de Eredivisie, Harm van Veldhoven, was onder de indruk van FC Groningen in de eerste helft. “Ik ben tevreden met het resultaat, want heb ook die eerste helft gezien. We hadden enorm veel problemen en ik heb daar geen verklaring voor, behalve dat Groningen veel bewoog en de bal liet gaan. En dan de kwaliteiten van Matavz, Pedersen en Tadic. Wij hadden verwacht dat Holla meer ‘vanuit’ Fledderus zou spelen en Delorge meer vrijheid zou krijgen. Maar de ruimte lag juist aan de andere kant.”
“We leden veel balverlies, moesten naar adem snakken en er was geen communicatie. Na de rode kaart ging Fledderus centraal spelen en hebben we Ramzi wat laten zakken. Met het nodige geluk hielden we de 0-1 tot de rust. Daarna hebben we Biemans in de dekking gezet en Wielaert doorgeschoven. Elke invaller bracht vervolgens weer wat extra’s. Na de 1-1 zijn we gewoon op onze manier blijven voetballen. Groningen leed sneller balverlies en uiteindelijk dwing je dan de overwinning af.”
“De eerste helft speelden we op het niveau 12 tot 15 van de Eredivisie, maar na de pauze heb ik passie gezien en kwam het publiek erachter. Dat is het niveau dat nodig is om tussen de zesde en negende plek te spelen. We hebben weinig kansen gehad maar wel gescoord op belangrijke momenten. Deze week is het daarom een stuk positiever als we praten over de negatieve dingen uit de eerste helft, die er absoluut uit moeten.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’