string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Te weinig duels gewonnen’.

Maandag 15 november 2010 om 12:40

Trainer Pieter Huistra kon zondagavond vrij kort zijn in z’n conclusie over de wedstrijd. In de tweede helft won zijn ploeg te weinig duels. Hij gaf alle credits aan Heracles Almelo. Zijn collega Peter Bosz zag dat na de 1-0 een last van zijn ploeg afviel.

Pieter Huistra: “Ik vond dat we de eerste helft aardig begonnen. We kregen een aantal kansen en mogelijkheden, maar benutten die niet. Over de tweede helft kan ik heel kort zijn. De basis van voetbal is duels (om de bal) winnen. Dat deed Heracles Almelo vanmiddag veel beter dan wij. Wij kwamen geen moment meer in ons spelritme of bij de goal van de tegenstander. Er rest mij niets anders dan alle credits aan Heracles te geven.”
In antwoord op een vraag uit de zaal: “De wedstrijd tegen ADO Den Haag wil ik niet als excuus gebruiken. Het was wel heel kort dag na de verlenging, de strafschoppen en de euforie van donderdag. En dan was er de overgang naar kunstgras. Ook dat wil ik niet als excuus aanvoeren. De samenwerking en het voor elkaar borg staan waren niet goed genoeg en bij de tegenstander juist uitstekend.”
 
Peter Bosz: “Ik was heel benieuwd hoe ze zouden reageren na de nederlaag van afgelopen donderdag. Het begin was zenuwachtig, gespannen en Groningen was in de counter gevaarlijk. Ik stond zoals veel mensen in het stadion al –onterecht– te juichen bij de bal van Mark-Jan Fledderus.”
“De echte 1-0 werkte voor ons bevrijdend en de tweede helft vond ik dat wij de bovenliggende partij waren. Voor de pauze kreeg Tim Sparv bij Groningen nog teveel vrijheid. In de tweede helft hebben we Willy Overtoom laten ‘kantelen’ om dat te ondervangen. In balbezit hebben we veel kansen gecreëerd en na weken van tegengoals hebben we nu ook nog eens de nul gehouden. Het was een heerlijke avond.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard