string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Tactische omzetting gedaan’.

Zondag 24 oktober 2010 om 15:33

Trainer Pieter Huistra van FC Groningen zag in Nijmegen dat zijn ploeg al achter stond terwijl ‘de wedstrijd eigenlijk nog moest beginnen’. Bij zijn collega Wiljan Vloet overheerste de vreugde van de overwinning.

Huistra: “We zijn duidelijk niet goed begonnen. Dat hebben we aan onszelf te danken en aan het spel van de tegenstander. Zij hadden veel beweging voorin en lopende mensen. Na twaalf minuten stonden we met 2-0 achter en dan moet de wedstrijd eigenlijk nog beginnen. Daarna kwamen we wel langzaam terug in de wedstrijd gekomen. In de rust hebben we goed gesproken en hebben we een tactische omzetting besproken. (FC Groningen ging met drie verdedigers spelen – red.)”
“We hebben ons vastgebeten in de wedstrijd en de tweede helft goed gespeeld. De eerste goal kwam eigenlijk wat te laat om nog door te kunnen zetten. Ik geef complimenten aan de spelers voor de manier waarop zijn de tweede helft bezig zijn geweest. We komen uit een vrij zware serie waarin veel energie en kracht heeft gezeten. Juist dan is het zaak ook de volgende wedstrijd weer goed voor de dag te komen. Daarin moeten we dus nog een stap maken. Op deze manier kun je tegen geen enkele ploeg uit de Eredivisie beginnen.”
Vloet: “We hebben afgesproken afspraken na te komen in deze wedstrijd en deden dat vanaf het begin goed. Het doelpunt kwam voor Vleminckx op een ideaal moment. Een spits heeft altijd het vertrouwen nodig van een doelpunt. Na de 2-0 hadden we zowel de mogelijkheid de lange bal te spelen als te combineren. We hanteerden echter te vaak de lange bal en daarbij stonden de spelers veel te diep. We hadden de wedstrijd voor rust al kunnen beslissen.”
“In de tweede helft was de opdracht vooral niet achterover te leunen. Op jacht te gaan naar de derde goal, maar de nul was heilig. We gingen echter teveel op in een één tegen één gevecht over het hele veld. Groningen heeft meer kracht en als je dan niet goed loopt, ontstaat er zelfs vaak een overtal. Helaas moesten we noodgedwongen wisselen. Na de 3-1 had ik het gevoel dat het klaar was, maar toen gingen we teveel naar voren lopen. De 3-2 was vervelend. Dat moet de volgende keer professioneler. De ploeg heeft laten zien te kunnen voetballen en dat vanavond ook omgezet in resultaat.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’