string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Systeem is nu vastigheid’.

Vrijdag 16 maart 2012 om 15:28

Komende zondag wil FC Groningen in Utrecht een reeks mindere resultaten laten volgen door een overwinning. Na twee vrije dagen is de ploeg vanaf woensdag fris en volop in voorbereiding op het duel in de 26ste speelronde.

Pieter Huistra begon zijn wekelijkse perspraatje met een korte terugblik: “Het thuisduel met Vitesse was beladen en ik heb zelfs het woord ‘crisis’ in de mond genomen. Maar het gaat hier natuurlijk om een sportieve crisis en niet de economische crisis of de crisis in Syrië. Die zijn weer van een hele andere orde. Toch zijn we natuurlijk teleurgesteld over hoe het liep. En dat Vitesse nu uitgerekend de eerste kans ook benutte.”
“Aan het begin van de week heeft de ploeg twee dagen vrij gehad en hebben we woensdag de draad weer opgepakt. Dat we hard moeten werken, roept iedereen dan in koor. Maar ‘waaraan dan?’ is de volgende vraag. Het antwoord daarop is het herbenoemen van taken en functies in het team en in ons systeem. Noodgedwongen hebben we vaak in een andere samenstelling gespeeld en dan wordt het systeem nog belangrijker.”
“Het systeem is namelijk de houvast. Dus is het een kwestie van herbenoemen en terug gaan naar de basis. Die houvast, die kapstok heeft de ploeg nodig. En natuurlijk doen we niet elke keer dezelfde zaken. Maar werken we op verschillende manieren aan de defensieve organisatie en het zelfvertrouwen in balbezit. Met kleine partijen hebben we de agressie en het korte en kleine technische werk belicht. De strijd, de beleving en het plezier zijn belangrijk in deze fase. We zijn alert op de uitvoering en met durf en lef willen we de spiraal omhoog buigen.”
FC Groningen heeft deze keer geen schorsingen, maar wel een viertal blessures: Maikel Kieftenbeld (hamstrings), Emil Johansson (lies), Kees Kwakman (buik) en Koen van de Laak (kuit). Verder is de inzetbaarheid van Thomas Enevoldsen (heup) nog een vraagteken en was Brian van Loo wegens ziekte afwezig bij de vrijdagtraining. Suk Hyun-Jun is waarschijnlijk wel van de partij ondanks een pijnlijke knie, die zowel woensdag en donderdag ‘ge-ijst’ moest worden.

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus