string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Seizoen op goede manier afsluiten’.

Zondag 15 april 2012 om 16:11

Trainer Pieter Huistra vond dat zijn ploeg op basis van de wedstrijd tegen Roda JC meer verdiend had. Harm van Veldhoven van de gasten wist dat zijn team Groningen pijn had gedaan.

Huistra: ‘Vanaf het begin van de wedstrijd waren wij wel wakker. Het duurde even om er in te komen, maar we waren net niet doortastend genoeg. Het geluk ontbrak ons ook nog eens. De tweede helft hebben we een ploeg gezien die vocht, strijd leverde en risico’s durfde te nemen. Het werd niet beloond. Ik vond dat we meer verdiend hadden. De komende drie weken moeten we het seizoen op een goede manier afsluiten.”
Daarmee zinspeelde hij op het feit dat het bereiken van de play-offs nu een moeilijk verhaal zal worden: “Op dit moment hebben we een behoorlijke achterstand. De komende wedstrijden willen we net als vandaag in de tweede helft een vechtend FC Groningen zien dat bezig en en niet opgeeft. Dat is de komende wedstrijden het allerbelangrijkste.”
Van Veldhoven begon nog over het vroege aanvangstijdstip: “Ik zag enkele supporters in pyjama in het bezoekersvak. Blijkbaar zijn beide clubs kleine jongens, dat we dit soort aanvangstijden opgedrongen krijgen. De eerste tien minuten begonnen we goed, maar daarna nam FC Groningen de controle over. Ik heb Fledderus laten warmlopen omdat ik niet tevreden was over het middenveld. We scoorden uit een stilstaande fase.”
“In de pauze hebben we geconcludeerd dat we 1-0 voor stonden, maar dat het spel niks voorstelde. We voetbalden zelf niet. Ik had de wissel van FC Groningen verwacht en met het brengen van Vukovic anticipeerden we op lange ballen. We kregen een bepaalde controle en hadden onze kansen beter moeten uitspelen. We hadden dit jaar uit nog niet gewonnen en moesten die 1-0 over de streep trekken. We staan nu achtste en dit is een stimulans voor de laatste vier duels. We hebben Groningen pijn gedaan door hier te winnen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’