string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Prima eerste werkdag op Tenerife’.

Zaterdag 08 januari 2011 om 20:52

Pieter Huistra toonde zich na de eerste volledige dag van het trainingskamp op Tenerife zeer tevreden. “Zowel de trainingsaccommodatie als het hotel zijn uitstekend”, zei de hoofdtrainer na de tweede training aan het einde van de dag. Alleen Fredrik Stenman en Tom Hiariej maakten de tweede sessie niet volledig mee.

De beide spelers kampten de afgelopen dagen met griepverschijnselen en om geen enkel risico te nemen, keken Stenman en Hiariej bij de middagtraining toe toen de selectie een conditioneel pittig partijspel ging spelen. Het eerste gedeelte van de sessie deden ze wel gewoon mee, evenals tijdens de ochtendtraining toen er een tactische training op het programma stond op het Tenerife Top Training complex, vijf minuten rijden met de bus vanaf het hotel.
Zwemkampioene
De trainingsaccommodatie met een kort geschoren, mooi groen voetbalveld is modern en zeer uitgebreid. Zo kent het complex tennisbanen, beachvolleybalvelden, voettennisvelden een kunstgrasveld en een wedstrijdzwembad. ’s Ochtends zag de selectie de Duitse zwemkampioene Britta Steffen aan het werk.
Rugbyploeg
‘Middags werd de Groningse training voorafgegaan door een training van een rugbyploeg. Wonderwel hield de grasmat zich uitstekend. Voor de keepers is een speciale driehoekige strook beschikbaar naast het hoofdveld om daar specifiek aan de slag te kunnen met keeperstrainer Ruud Hesp. De medewerkers van het complex doen er alles aan het de sporters naar de zin te maken. Zo kalkten ze speciaal voor de keepers een vijfmeterdoelgebied, zodat de keepers zich nog beter kunnen oriënteren op hun positie.
Tevreden
Huistra toonde zich na de eerste twee trainingssessies op Tenerife dan ook tevreden. “We hebben prima kunnen werken. De omstandigheden zijn uitstekend en de jongens hebben goed gewerkt.” Later op de avond was de dag én de ploeg compleet, toen ook Tim Matavz zich meldde in het hotel en daar voor het eerst dit kalenderjaar zijn Groningse collega’s de hand kon schudden.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’