string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Ploeg wordt steeds stabieler’.

Vrijdag 28 oktober 2011 om 14:46

Dat houdt in dat Koen van de Laak (knie), Thomas Enevoldsen (hamstring/heup) en Kees Kwakman (buikspier/lies) nog niet inzetbaar zijn. De samenstelling van de ‘achttien’ voor zondag wordt zaterdag na de ochtendtraining definitief. Mogelijk keert Nicklas Pedersen terug bij de selectie.

Op het wekelijkse perspraatje op vrijdagmiddag om één uur blikte Huistra nog terug op de thuiswedstrijd tegen Twente: “We hebben het duel teruggekeken en onze intenties bij balbezit zijn erg goed. Ons positiespel was in mijn ogen beter verzorgd dan dat van Twente, al waren er in de eerste helft vier cruciale momenten dat het mis ging. In de slotfase hebben we drie kansen weggegeven, waar Brian van Loo ons in de wedstrijd hield. Kortom, we hebben goede en minder goede dingen gezien.”
Stabieler
De afgelopen week stond vanzelfsprekend in het teken van de wedstrijd tegen Feyenoord, dat vijf plekken hoger staat genoteerd op de ranglijst. “Het resultaat staat in deze wedstrijd voorop. Behalve dat we ons spel op een goede manier willen verzorgen, spelen we tegen een directe concurrent om de plekken vijf, zes en zeven. We hebben de laatste duels tegen goede tegenstanders altijd tot het laatst in de wedstrijd gezeten en niet meer met grote achterstanden te maken gehad. Daaruit blijkt dat de ploeg steeds stabieler wordt. Dat is de basis en nu willen we ons graag verder proberen te verbeteren.”
“Feyenoord is een ploeg die goed onder druk kan spelen. Afgelopen week hadden ze bij Go Ahead Eagles wel moeite het spel te maken, nadat ze vroeg op achterstand kwamen. Wij zullen niet de lange bal gaan hanteren en willen blijven voetballen en ‘er tussendoor’ spelen. Op die manier zijn we naar deze wedstrijd toe geleefd. Ook de belangstelling voor dit duel is weer enorm en het blijkt dus wel dat Feyenoord terug is van even weggeweest. Het is een mooi affiche tussen twee goede subtoppers.”

Directe concurrent
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt de Koeman Tribune geopend, genoemd naar vader Martin, zijn broer Erwin en Feyenoord-trainer Ronald Koeman zelf. “Wij zijn daar trots op, maar vooral voor onze vader. Hij is al zo ontzettend lang actief voor FC Groningen en is nu nog steeds belangrijk voor die club.”
Ronald Koeman verloor met zijn teams als coach nog nooit van FC Groningen. “Ze spelen altijd vanuit een goede organisatie met vaste ideeën. Met name in thuiswedstrijden kan Groningen tot grote hoogte stijgen, zoals tijdens de wedstrijden tegen Ajax en FC Twente. Groningen zal net als Heracles en Vitesse de concurrentiestrijd met ons aangaan voor Europees voetbal. De wedstrijd van vandaag is dus een belangrijke.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus