string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Periode levert veel ervaring op’.

Maandag 21 maart 2011 om 10:40

Trainer Pieter Huistra had in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht al de eerste tekenen van herstel gezien. Tegen NAC Breda sloot de FC zaterdag een zegeloze reeks af. “Ik ben er trots op hoe spelers met de negatieve periode zijn omgegaan.”

Pieter Huistra: “We hebben hele interessante periode gehad met vier verliespartijen op rij. Die nederlagen zeggen niet altijd precies wat er aan de hand is. Vorige week hadden we al een ommekeer in de manier zoals we in het veld stonden en vandaag hebben we had voortgezet. We hadden ons goed ingesteld op NAC-uit en dan met name het neutraliseren van de aanval. Ook voetballend werd het weer langzaam beter.”
“We zijn met meer lef en durf de tweede helft in gegaan en creëerden ook kansen. Na de schitterende goal van Andreas Granqvist was het jammer dat de penalty er niet in ging. Daardoor bleef het nog spannend en kreeg de thuisclub meer geloof. Nu de stofwolken zijn opgetrokken en ik kijk naar de kansen, denk ik dat we het aardig hebben gedaan. Ik ben tevreden en trots op de manier waarop spelers met de negatieve periode zijn omgegaan. Zo’n fase levert veel op als je het goed doet. De trainers en spelers hebben veel ervaring opgedaan.”
John Karelse (NAC Breda): “Bij ons zal ik het maar niet over de negatieve periode hebben. Dan ben ik over drieëneenhalf uur nog niet klaar. Gisteravond hebben we gehoord dat we vandaag toch konden voetballen en waren we opgelucht. Toch is dit natuurlijk een verre van ideale situatie. Dit is een voetbalclub en dus moet het over voetbal gaan. Maar daar heb ik het afgelopen halfjaar weinig van gemerkt. Het is nu eenmaal de situatie.”
“Groningen heeft terecht gewonnen. Wij hebben nul kansen gehad, dus het lijkt me wel duidelijk. In de eerste helft kwamen we over links een aantal keren goed door en er waren wat schoten uit de tweede lijn. Qua voetbal bleven we aardig op de been in de eerste helft, maar in de tweede helft totaal niet. Er was veel balverlies, weinig zelfvertrouwen en agressie.”
“Dat een verdediger met de bal mag indribbelen van eigen helft tot de zestien van de tegenstander, vind ik te ver gaan. Het middenveld stapte niet of te laat uit. Hij (Granqvist – red.) schoot ‘m wel fantastisch binnen. Groningen had bovendien meer kansen uit spelhervattingen. Ze schoten nog een paar ballen op de paal. De overwinning is terecht. De situatie van ons gebruik ik nogmaals niet als excuus. Dat vind ik te gemakkelijk. Zonder Lurling en Amoah moet je nog meer kunnen laten zien. Het was van onze kant een hele slechte wedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard