string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Op waardige manier aantreden’.

Zaterdag 28 mei 2011 om 14:21

Trainer Pieter Huistra keek een halve dag na de verloren wedstrijd tegen ADO Den Haag alweer vooruit naar de wedstrijd van zondagmiddag. “We willen op een waardige manier aantreden en afscheid nemen van het seizoen.” [LET OP: de kassa’s blijven zondag gesloten!]

Allereerst blikte Huistra vrijdagochtend nog terug op het duel van de avond ervoor: “De wedstrijd van donderdagavond werd op momenten beslist. Als Enevoldsen of Bacuna zo’n bal erin schiet, kan het alle kanten op. Tot en met de 3-1, dus tot de laatste twintig minuten denk ik dat beide ploegen evenveel kansen hebben gehad.”
“Sparv ontbrak en dat ik op het middenveld een koppeling die wegviel. De connecties zijn soms toch belangrijker dan je denkt. De energie in deze wedstrijd was bij ADO Den Haag veel meer aanwezig dan bij ons. Daarna hebben we alle tactische concepten losgelaten en werd het lastig voor de ploeg die de posities ging loslaten.”
“Dat iedereen na zo’n wedstrijd teleurgesteld is, lijkt me logisch. Maar je moet ook over een heel seizoen heen kijken. Voor mij persoonlijk is het voorbij gevlogen. Iedereen heeft elke dag zijn best gedaan, meegedacht, achter het concept gestaan, zelf ideeën aangedragen en dat gooi je niet in één keer weer weg.”
“Positief punt van donderdagavond is, dat we fysiek heelhuids uit de wedstrijd zijn gekomen. Op zondag willen we voor onze eigen supporters revanche nemen en wel ons ware gezicht laten zien. Het wordt een hele moeilijke opgave, maar we moeten er tot het laatst in blijven geloven.”
“Mentaal kan het twee kanten op. Of we gooien het hoofd in de schoot, of we denken met z’n allen ‘getverderrie’, die overkomt ons niet een tweede keer! Zondag moet iedereen zijn eigen prestatie verbeteren ten opzichte van donderdag. We zien de wedstrijd zeker niet als formaliteit. Er zijn nog 90 of 120 minuten te spelen en we willen op een waardige manier aantreden en afscheid nemen van het seizoen 2010/2011.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus