Huistra: ‘Op goede manier mee omgaan’

4 november 2011 / vandaag

FC Groningen speelt zaterdagavond in Waalwijk tegen RKC. De selectie van trainer Pieter Huistra is iets verder uitgedund door blessures bij Suk Hyun-Jun en Emil Johansson, die geblesseerd raakten in de Beloften.

De ziekenboeg bestaat nu uit: Koen van de Laak (knie), Thomas Enevoldsen (hamstring/heup), Kees Kwakman (buikspier/lies), Johan Kappelhof (knie), Suk Hyun-Jun (knie) en Emil Johansson (lies). Dat heeft als consequentie dat Henk Bos, Tim Keurntjes en Nick Bakker aansluiten bij de selectie voor het uitduel met RKC. Trainer Pieter Huistra: “Het was afgelopen zondag een schitterende overwinning op Feyenoord. We hebben de tegenstander niet vaak in de gelegenheid gehad om te scoren en hebben zelf veel gecreëerd en benut. Als we echt stappen willen maken, dan moeten we hier weer op een goede manier mee omgaan. Het is morgen een uitwedstrijd, een andere tegenstander en wij zullen net zo voor de dag moeten komen als afgelopen zondag. Dus net zo brutaal, met lef en durf en onze sterke punten maximaal benutten.” Bij tegenstander RKC ontbreekt het centrale verdedigingsduo Drost en Ramos door een schorsing. “Het is even afwachten hoe zij gaan spelen, met name verdedigend. Ze hebben weliswaar vier keer achter elkaar verloren, maar daarvan waren er drie uitduels en thuis tegen Twente hebben ze het toch aardig volgehouden. In het begin van de competitie hebben ze bovendien ook een hele goede fase gehad.” Internationals
Vier spelers zijn volgende week bij Jong Oranje en Tim Sparv is geselecteerd voor Finland. “Daar ben ik erg trots op, maar het is in de eerste plaats natuurlijk een prestatie van de jongens zelf. Het is nu aan hen om weer te laten zien hoe ze op al deze aandacht zullen reageren.” In verband met deze uitverkiezing van spelers en de zes blessures in de selectie zal er komende donderdag geen oefenwedstrijd worden gespeeld. “Op maandag is er een wedstrijd van de Beloften tegen PSV en daar krijgen diverse spelers hun speeltijd. De rest van de week kunnen we optimaal trainen. Met de fitheid van de groep zit het momenteel erg goed.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws