string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Ons ware gezicht laten zien’.

Vrijdag 22 april 2011 om 14:45

FC Groningen speelt zondagmiddag om 16.30 uur in een uitverkocht Euroborg tegen NEC. Trainer Pieter Huistra blikte vanmiddag tijdens het wekelijkse persuurtje vooruit naar het duel in de 32ste speelronde van de Eredivisie.

Huistra heeft niet de beschikking over Tim Sparv, die is geschorst wegens zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Verder zijn Koen van de Laak (knie) en Gonzalo Garcia (bovenbeen) niet inzetbaar bij FC Groningen. Ook Danny Holla kampt met een bovenbeenblessure.
Pieter Huistra blikte allereerst nog terug op het duel van afgelopen weekend tegen Vitesse: “We waren lang de bovenliggende partij, maar het was toch een teleurstelling. Daarin zit een tegenstrijdigheid. We waren op de beslissende momenten niet de baas. En die momenten zijn cruciaal. Daar zijn we de afgelopen week flink mee bezig geweest. En ook duidelijk aangegeven dat deze zaken de komende wedstrijden heel belangrijk zijn. Er mag best eens iets mis gaan, maar we moeten zowel verdedigend als aanvallend laten zien dat we er vol voor gaan. Als we willen groeien, moeten we die beslissende momenten goed aanvoelen.”
Verlenging
De laatste fase van de competitie breekt aan: “We willen de komende wedstrijden ingaan op een manier die recht doet aan de manier waarop we het hele seizoen bezig zijn. Over het algemeen denk ik dat onze manier van spelen voor binding heeft gezorgd en we zijn ook trots op onze manier van spelen met initiatief, strijdlust en automatismen. Dat is ook de insteek voor de komende drie duels en vervolgens de verlenging van het seizoen. De afgelopen week hebben we dat op de training weer zo duidelijk mogelijk neergelegd. De spelers zien in en hebben het gevoel dat het bij dit seizoen past om het goed af te sluiten.”
“NEC is een ploeg die natuurlijk nog volop in de strijd is voor de achtste plek. In de gehele Eredivisie is er nog veel spanning om vrijwel iedere plek op de ranglijst. NEC is een ploeg die heeft laten zien in vorm te zijn en vorige week bijvoorbeeld Ajax het heel moeilijk hebben gemaakt. Wij spelen zelf voor de twaalfde keer achter elkaar in een uitverkocht Euroborg en het wordt tijd om ons ware gezicht weer eens te laten zien.”
Zondag in het programmaboekje
Middenvelder Leandro Bacuna in het programmaboekje van aanstaande zondag: “NEC is een lastige tegenstander, met een spits die veel doelpunten heeft gescoord. Maar ik geloof zeker in onze eigen kansen. De afgelopen twee wedstrijden hebben we geen punten gepakt en dat is vandaag wel de bedoeling. Bovendien spelen we in Euroborg en dat geeft ons toch het thuisvoordeel!”
Trainer Wiljan Vloet van NEC: “Als we nog mee willen blijven doen voor de play-offs zullen we vanmiddag in Groningen een goed resultaat moeten halen. De ploegen onder ons zijn dichterbij gekomen, maar de andere kandidaten voor de play-offs hebben ook punten verspeeld. Net als wijzelf heeft ook FC Groningen iets recht te zetten na de nederlaag bij Vitesse.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard