string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Ongelukkige goal tegen’.

Maandag 05 maart 2012 om 10:11

Trainer Pieter Huistra vond dat zijn ploeg zondagmiddag in De Kuip een ongelukkige goal tegen had gekregen. Ronald Koeman van Feyenoord vond het geen goede wedstrijd en zag zijn ploeg met 1-0 winnen.

Pieter Huistra: “Na de wedstrijd van vorige week was het zaak een team in de wei te krijgen, die er weer zou staan. In de eerste helft hebben we het redelijk neer kunnen zetten, al vond ik wel dat we te ver terug zakten. We kregen een of twee kansjes en vlak voor de pauze een ongelukkige goal tegen.”
“In de tweede helft wilden we alle schroom van ons af gooien en dat hebben we ook gedaan. We werden brutaler en hebben het middenveld in handen gekregen. We hebben goede spelers in de selectie die er vanmiddag vol voor gingen. Voor een trainer is dat het allerbelangrijkste. Met geluk hadden we meer meegenomen, we hadden wel een punt verdiend.”
Ronald Koeman: “Het was geen grootse wedstrijd, het liep bij ons moeizaam. Vooral aanvallend was het niet goed genoeg. De opbouw was te traag en we vonden niet vaak genoeg de juiste oplossing. We vond ik ons de betere ploeg. We creëerden niet veel, maar scoorden op een belangrijk moment de 1-0.”
“Jordy Clasie speelde fantastisch. We hebben het de laatste tijd veel gehad over doelpunten van de middenvelder. Bij momenten mogen ze de vrijheid pakken om bij te sluiten en dat deed Clasie naast de goal die hij maakte ook nog een keer. In de tweede helft was het zaak niet achteruit te gaan lopen en in het eerste kwartier hadden we 2-0 moeten maken.”
“Want zolang het 1-0 blijft en zij nog aanvallender gaan denken met wissels, blijft het spannend. We hadden de nodige problemen met Dusan Tadic, al had dat meer met zijn kwaliteiten te maken dan met ons slechte verdedigen. De enige kans voor Groningen was voor Leandro Bacuna die totaal vrij stond en op de paal schoot. Uiteindelijk speelden we de wedstrijd volwassen uit.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard