string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Ondergrens moet omhoog’.

Vrijdag 02 maart 2012 om 14:47

Afgelopen weekend was de kansloze 4-0 uitnederlaag bij NEC een domper voor de FC. Komende zondag speelt de ploeg van trainer Pieter Huistra in De Kuip tegen Feyenoord. “Achterin is het passen en meten,” aldus de Groningen-coach.

Want voor het duel met de nummer 6 van de ranglijst heeft Huistra te maken met diverse tegenvallers in de laatste linie. Zo is Lorenzo Burnet (lies) geblesseerd en is Kees Kwakman ziek. Jonas Ivens kreeg vrijdag vrij wegens hoofdpijn na het koppen van een bal, wellicht als gevolg van de hersenschudding die hij eerder had. Ook Koen van de Laak is ziek. Ivens is er naar verwachting zaterdag (training) en zondag wel weer bij. Van de zieken is dat nog minder goed te zeggen.
Huistra over de afgelopen wedstrijd: “Het was een teleurstellende wedstrijd tegen NEC. Bij de supporters, de pers en zeker ook bij spelers en trainers was dat goed te merken, zowel in als na de wedstrijd. En dan zit er eigenlijk maar één ding op. Keihard naar de volgende wedstrijd toewerken. Vijf jongens waren afgelopen week voor interlands op pad en waren even in een andere omgeving. Sinds vandaag (vrijdag – red.) werken we naar Feyenoord toe.”
De training op vrijdag was – anders dan gebruikelijk – niet direct gericht op de tactiek van zondag. Die accenten zullen zaterdag gelegd worden. Ook is dan pas duidelijk hoe de selectie van achttien man er uit zal zien. “Feyenoord heeft een soortgelijke week achter de rug. Zij hebben nog meer internationals dan wij. Tegen PSV hebben ze goed gespeeld, maar geen punten gepakt. Zij hebben twee mindere resultaten gehad en zullen zich nu willen herpakken.”
Een uitspraak over ‘kerels’ die de groep nodig heeft, lichtte Huistra nog nader toe: “Dat heb ik gezegd naar aanleiding van het duel met NEC. En daarnaast ook doelend op volgend seizoen, maar het is absoluut niet zo dat ik nu al met volgend seizoen bezig ben. We staan achtste, een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs en we zijn dus nog volop in de race. Het verschil in niveau tussen wedstrijd is te groot en wij zullen nu een instrument moeten vinden om daarmee om te gaan. Ik geloof niet dat spelers een slechte instelling hebben, maar de ondergrens moet wel omhoog.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’