string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Nuttig oefenduel, maar werk aan de winkel’.

Zaterdag 10 juli 2010 om 22:18

Trainer Pieter Huistra toonde zich ondanks de eerste nederlaag van dit seizoen niet ontevreden na het oefenduel met FC Midtjylland. Na een 1-1 ruststand werd het onder tropische weersomstandigheden in Haren 2-3 voor de voormalige club van Groningen-middenvelder Oluwafemi Ajilore. “Er is nog werk aan de winkel.”

Huistra betitelde de oefenwedstrijd op het uitstekende hoofdveld van VV Haren als positief. “We zijn met een paar dingen bezig, een proces. We proberen wat vroeger druk te zetten op de tegenstander en dat is een interessante fase. Tegen een betere tegenstander, zoals FC Midtjylland, worden fouten echter eerder en meedogenloos afgestraft. Het is duidelijk dat we de tegendoelpunten te makkelijk tegen kregen. Dat moet beter. Maar Midtjylland staat een week voor de start van de Deense competitie en wij zijn net twee weken bezig. Dit was voor ons een nuttige oefenwedstrijd.”
Jansen
Michael Jansen kwam na rust in het veld, maar de verdediger moest al binnen het kwartier weer naar de kant. “Ik kreeg al snel wat lies- en hamstringklachten. Ik vond het niet verstandig door te spelen en heb om een wissel gevraagd. Ik denk dat dit goed is geweest. Zoals ik het nu na de wedstrijd voel, is er niets kapot en ben ik er op tijd uitgestapt. Ik wilde geen enkel risico nemen, anders lig ik er straks zomaar een week of twee uit. Ik verwacht nu na het weekend weer gewoon te kunnen aansluiten bij de groep.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus